Vacature Adviseur Naleving Ruimtelijke Ordening en Nadeelcompensatie

Adviseur Naleving Ruimtelijke Ordening en Nadeelcompensatie in Nijmegen

Referentienummer: SRVAC202455 Startdatum: 23-05-2024 Sluitingsdatum: 09-06-2024 Opleiding HBO Salaris Max € 5.247,- Uren 32/36 uur Afdeling Gemeente Nijmegen

Reageer tot en met 09-06-2024

Op de afdeling Stadsrealisatie bouwen we aan een duurzaam en sociaal Nijmegen, een stad waar mensen graag wonen en werken. De komende jaren zijn de uitdagingen in het ruimtelijke domein groot. De druk op de woningmarkt is hoog. Er moeten veel woningen worden gebouwd, maar ook bedrijven en maatschappelijke instellingen willen investeren en uitbreiden. Om te zorgen dat dit allemaal volgens de regels gebeurt, is het bureau Ruimtelijke Planvorming van de afdeling Stadsrealisatie verantwoordelijk voor het toezicht en de handhaving specifiek gericht op gebruik in strijd met het omgevingsplan. Daarnaast zijn we voortdurend met bewoners en ondernemers in gesprek over de gevolgen van ontwikkelingen in de stad en vergoeding van schade die door overheidshandelen wordt veroorzaakt. Wij zijn binnen het bureau Ruimtelijke Planvorming op zoek naar een adviseur naleving ruimtelijke ordening en nadeelcompensatie.

Wat ga je doen?

Als adviseur naleving ruimtelijke ordening en nadeelcompensatie werk je nauw samen met een medewerker handhaving ruimtelijke ordening en een juridisch administratief medewerker. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het toezicht en de handhaving van de regelgeving op het gebied van ruimtelijke ordening (omgevingsplan). Als adviseur ben je het eerste aanspreekpunt en geef je richting aan het team.

Je gaat aan de slag met:

 • Het afhandelen van klachten/ meldingen en verzoeken om handhaving strijdig gebruik omgevingsplan;
 • Het uitvoeren van toezicht en handhaving van de gebruikscomponent in omgevingsvergunningen;
 • Het leveren van een bijdrage in de Vergunningen, Toezicht- en Handhaving (VTH)-cyclus;
 • Het (mede) voeren van de administratieve en juridische procedures;
 • Vakinhoudelijke advisering bij bezwaar- en beroepszaken;
 • Behandeling van verzoeken voor nadeelcompensatie;
 • Bijwonen interne hoorzittingen;
 • Opstellen collegevoorstellen voor (nadeelcompensatie-)zaken.

Dit doe je door deel te nemen aan (integrale) controles met handhavingspartners zoals politie, ODRN en de Veiligheidsregio, en het uitvoeren van controles ten behoeve van (handhavings-)projecten zoals de projecten Kamerverhuur en Ondermijning. Verder stel je controlerapporten en bestuurlijke rapportages op, verzorg je bestuursrechtelijke (voor)aanschrijvingen, behandel je aanvraagverzoeken in het kader van de WOO en voer je zelfstandig controles uit gericht op strijdig gebruik. Ook handel je handhavingsverzoeken af in samenspraak met de juridische adviseur. Daarnaast ben je aanspreekpunt inzake nadeelcompensatie. Dit betreft compensatie van schade die burgers of ondernemers leiden door bijvoorbeeld planologische wijzigingen.

Wie zijn wij?

Je komt te werken in het bureau Ruimtelijke Planvorming. Dit bureau bestaat uit stedenbouwkundigen, planjuristen, stedenbouwkundig tekenaars en adviseurs commissie Beeldkwaliteit, geluid, groen, verlichting, verkeer en water. Je gaat veelvuldig samenwerken met de medewerker handhaving ruimtelijke ordening en een juridisch administratief medewerker.

Wat bieden wij jou?

Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart en daar belonen wij je graag voor. Benieuwd wat je ervoor terug krijgt? Lees dan verder!

 • Een mooi salaris in schaal 10. Afhankelijk van jouw ervaring ontvang je een salaris tussen de € 3.558,- en € 5.247,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar. Extra dagen bijkopen behoort dus tot de mogelijkheden.
 • Een tijdelijk contract met uitzicht op vast, voor 32 tot 36 uur per week.
 • Een hybride manier van werken. Jij past jouw werkplek en tijden aan zodat het past bij jouw functie en persoonlijke situatie.
 • Een mooi opleidingsaanbod. We bieden je de ruimte om je te kunnen blijven ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen. Zowel fysiek als digitaal. De keuze is aan jou!

Lees hier meer over op onze pagina arbeidsvoorwaarden .

Wie zoeken wij?

We zijn op zoek naar een adviseur naleving ruimtelijke ordening en nadeelcompensatie die stevig in zijn of haar schoenen staat. Je hebt persoonlijk overwicht, tact en de nodige overtuigingskracht om invloed uit te oefenen op het gedrag en het standpunt van burgers. Je leeft je in de ander in en bereid je gedegen voor op de uitvoering van handhavingstaken. De hedendaagse burger wordt steeds mondiger en durft steeds meer. Jij bent daarom assertief en benadert conflictsituaties op een tactvolle en rustige wijze. Omdat het verstrekken van adequate informatie aan burgers over bijvoorbeeld procedures en regels tot jouw kerntaken behoort, beschik je over goede communicatieve vaardigheden en weet je ook onder druk vast te houden aan je eigen professionele waarden en gedragsnormen.

Verder ben jij je bewust van je omgeving, kun je je verplaatsen in het politieke speelveld, begrijp je de complexe belangen waar stakeholders mee geconfronteerd worden en schat je de politieke haalbaarheid van voorstellen in. Je werkt veelal in teamverband en met meerdere partners. Samenwerken gaat jou dan ook gemakkelijk af.

Daarnaast zien we graag het volgende terug:

 • Hbo of hbo+ werk- en denkniveau;
 • Actuele kennis van bestuursrecht (algemene wet bestuursrecht);
 • Kennis van andere wet- en regelgeving (omgevingswet) is een pré;
 • Aantoonbare ervaring met handhaving vanuit een gemeentelijke organisatie;
 • Ervaring met advisering aan het bestuur.

Waar kom je te werken?

Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart. Omdat je graag meedeint met het ritme van de stad. Als onderdeel van een bruisend geheel. Als je struint door het Kronenburgpark of uitkijkt over de Waal. Verbonden met- en verantwoordelijk voor een oude stad die niet stil kan blijven staan. Een stad met een prachtige historie en een nog mooiere toekomst. Want hier blijven mensen zichzelf keer op keer uitvinden. Hier is ruimte om te experimenteren en van elkaar te leren. Je krijgt het vertrouwen om je werk op jouw manier te doen. Zodat de oudste stad van Nederland voorop blijft lopen. Zonder daarbij iemand achter te laten. Want Nijmegen is van ons. Voor iedereen met hart voor de stad. En oog voor de toekomst.

Maakt jouw hart een sprongetje bij het lezen van deze vacature? Solliciteer dan direct! Je kan reageren tot en met 9 juni 2024. De gesprekken vinden plaats in week 24.

Heb je toch nog vragen? Roelof Geijteman, manager Ruimtelijke Planvorming vertelt je graag meer! Je kan hem bereiken via: / . Je kunt ook contact opnemen met , en nadeelcompensatie via / .Functie:adviseur naleving ruimtelijke ordening
Startdatum:29-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3558 – 5247
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Nijmegen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures nijmegen
 2. Adviseur Naleving Ruimtelijke Ordening en Nadeelcompensatie Gemeente Nijmegen 29-05-2024

Bekijk ook andere vacatures