Vacature Adviseur Industriële Emissies Lucht en Geur

Adviseur Industriële Emissies Lucht en Geur in Nijmegen

Logo Werken Bij Gelderse Omgevingsdiensten

Werken Bij Gelderse Omgevingsdiensten

Adviseur industriële emissies lucht en geur

  • Nijmegen

  • HBO

  • 32-36 uur

Vind je het leuk om je bezig te houden met vergunningaanvragen en meldingen beoordelen, toezichthouders en vergunningverleners adviseren en ontwikkelingen op het gebied van lucht, stikstof en geur analyseren? Dan maken wij graag kennis met jou.

Wat ga je doen?

Wat deze functie uniek maakt is dat je dit doet voor complexe bedrijven in Gelderland én Overijssel. Denk aan een papierfabriek, afvalverbrander of een chemische fabriek. Bedrijven die werken met grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen. Er wacht een interessant werkgebied op je!

Je levert je input voor verzoeken voor aanvullende gegevens, considerans en voorschriften, zienswijzen en beroepsprocedures. Hiervoor voer je, indien nodig, ook modelberekeningen uit. Daarnaast werk je mee aan zowel projecten binnen je vakgebied als organisatie-breed. Voor de organisatie-brede projecten lever je een vakinhoudelijke bijdrage.

Binnen ons team hebben we plek voor een medior of senior adviseur.
Als medior adviseur beoordeel jij in eerste instantie meldingen en eenvoudige vergunningprocedures op het gebied van lucht, stikstof en/of geur. Onder begeleiding van senior-collega's ga je langzamerhand met complexere adviesvragen aan de slag.
Als senior adviseur beoordeel je vergunningaanvragen van complexe en bestuurlijk gevoelige bedrijven op het gebied van lucht, stikstof en/of geur. Daarnaast signaleer je ontwikkelingen op het gebied van lucht, stikstof en/of geur vanuit de praktijk en beoordeelt de effecten daarvan voor beleid. Ook agendeer je deze ontwikkelingen in landelijke werkgroepen.

Wat je kunt en kent

Je hebt…

  • wo- of hbo-werk- en denkniveau;
  • bij voorkeur een relevante technische opleiding;
  • minimaal twee jaar (medior) of minimaal vijf jaar (senior) relevante werkervaring
  • ervaring met rekenen met Geomilieu en Aerius
  • daarnaast voldoe je aan de VTH-kwaliteitscriteria 2.2, hoofdstuk 23 (Activiteiten 1 t/m 5).

Je bent…

Iemand die graag nieuwe dingen leert en initiatief neemt. Je bent analytisch sterk en werkt goed planmatig. Het belang van vergunning-aanvragers, collega's en andere partijen waar je mee samenwerkt, verlies je bij je werkzaamheden niet uit het oog. Je snapt dat iedere partij een eigen belang heeft en weet hoe je hiermee moet omgaan. Daarnaast weet je precies op welke manier je het beste kunt communiceren. Tot slot heb je een goed oog voor de verschillende bestuurlijke verhoudingen.

Wat we je bieden

Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar. De intentie is om dit vervolgens om te zetten naar een vast dienstverband. Je komt te werken in een professionele werkomgeving, met een prettige werksfeer en met de maatschappij als inspiratiebron. Je krijgt veel ontwikkelmogelijkheden en flexibiliteit in werktijden en -locaties. Naast een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer krijg je een vrij besteedbaar Individueel Keuzebudget (IKB) voor doelen die passen bij je levensfase en persoonlijke wensen. Het IKB bedraagt 17,05% van je brutosalaris en bouw je maandelijks op.
Je ontvangt als medior een salaris tussen de €3.396,- en €5.009,- bruto per maand, afhankelijk van je kennis en ervaring (schaal 10 van de cao SGO).
Je ontvangt als senior een salaris tussen de €4.020,- en €5.725,- bruto per maand, afhankelijk van je kennis en ervaring (schaal 11 van de cao SGO).

Je nieuwe werkomgeving

Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) is een samenwerkingsverband van de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen, Wijchen en de provincie Gelderland. We werken nauw samen op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving voor milieu, bouwen, geluid, bodem en water. Met zo'n 300 collega's zetten we ons in voor een goede dienstverlening aan bedrijven en inwoners. Zo zorgen we samen voor een gezonde, duurzame en veilige regio.

Jij gaat deel uitmaken van de afdeling Vergunningverlening milieu, bestaande uit ongeveer 80 collega's. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de Wabo-vergunningverlening voor complexe industriële bedrijven in Gelderland en Overijssel (Brzo en RIE-4). De afdeling bestaat uit het team adviseurs/projectleiders (35) en het team vergunningverleners (45). Binnen het team adviseurs/projectleiders kom je te werken bij de groep Advieslucht (10), en hechte groep van senioren en junioren.

Heb je vragen?

Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Albert Willemsen, teamleider specialisten Vergunningverlening Milieu, via .Functie:adviseur industriële emissies lucht
Startdatum:17-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4020 – 5725
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gelderse Omgevingsdiensten via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures nijmegen
  2. Adviseur Industriële Emissies Lucht en Geur Gelderse Omgevingsdiensten 17-05-2024

Bekijk ook andere vacatures