Verslag Vierdaagsefeesten dag 4

Vierdaagsefeesten dag 4: 432 kinderen aan de finish van de Kidsloop, 36.497 zoenen verkocht, 45.960 lopers lopen de eerste etappe, The B-machine speelt voor de 52e keer op Vierdaagsefeesten, 170.000 feestvierders zoeken verkoeling en het kwik meet 33 graden. Het was een dampende dinsdag op alle fronten. De temperatuur steeg flink en de feeststemming bleef hierin niet achter. Allesbehalve zelfs. Al rond het middaguur stroomde de stad vol met feestvierders die op zoek gingen naar een plekje in de schaduw.

Finish Kidsloop 2016

De jeugd heeft niet alleen de toekomst maar ook nog eens uithoudingsvermogen en karakter!. Al zingend en fluitend passeerden 432 kinderen  de eindstreep van de Kidsloop 2016 en ontvingen op het Kidsplein hun eigen Kidsloop medaille uit handen van Jochem van Gelder.

Finish Kidsloop - JW De Venster

Volop zoenen geblazen

De actie ‘een zoen voor een ziek kind’ is nu al een enorm succes. Tijdens de finish van de Kidsloop werd de tussenstand bekendgemaakt. En wat denk je… in de eerste vier dagen van Vierdaagsefeesten zijn al 36.497 zoenen verkocht.

Zoenen - JW de Venster

De warmte de baas

De verkeersregelaars hebben parasols gekregen en worden voorzien van extra water. Verder is het advies: pet en korte broek akkoord, mits met stevige schoenen. Goed eten en rouleren tussen zon-en schaduwplaatsen. De Kids van de Kidsloop zijn voorzien van zonnekleppen, extra water en de ouders zijn gemaild om aan de zonnenbrandcreme te denken. In de stad is het KWF actief en smeert de overige bezoekers graag in met zonnenbrandcreme. Iedereen wordt gewezen op de watertappunteinzet gratis kraanwater die overal in de stad staan.

Ondernemers plaatsen extra luifels om schaduw te creëren, standplaatsen worden verhuisd naar de schaduwzijde van de straat en we waarschuwen nog maar een keer dat het heel aanlokkelijk lijkt, maar dat zwemmen in de Waal echt heel gevaarlijk is. Op het eiland wordt een enorme tankwagen met drinkwater geplaatst voor de bezoekers en artiesten: vrij te gebruiken.

Sfeer-MathijsHanenkamp-ACBN

Vierdaagsefeesten beste vrij toegankelijke festival volgens Festival Monitor

De Festival Monitor 2016 is onlangs verschenen: de cijfers zijn afgelopen vrijdag gepubliceerd. De Festival Monitor is een uitgebreide analyse van de ontwikkelingen op de festivalmarkt. Het onderzoek geeft inzicht in aantallen festivals en bezoeken, er wordt gekeken naar kalenderspreiding en geografische verdeling en opbrengst uit kaartverkoop. Ook is er uitgebreid aandacht voor financiële ondersteuning van overheden en sponsoring. Het bevat de ranglijsten en profielen van de top 25 gratis toegankelijke en de top 25 entreeheffende festivals. Vierdaagsefeesten is lijstaanvoerder Vrij Toegankelijke Festivals 2015.

The B-machine recordhouder Vierdaagsefeesten

De Nijmeegse soulband The B-Machine is meer dan een goede bekende van Vierdaagsefeesten. Sterker nog, ze zijn de recordhouder als het om optreden op Vierdaagsefeesten gaat. The B-machine tikte op dinsdag 19 juli haar 52e optreden af. Uiteraard op hun vertrouwde stek, het Hertogplein.

Fiets De4Daagse met Ad van Vuuren

Fanatiek fietser Ad van Vuuren legt elke dag voorafgaand aan de 4Daagse wandelmarsen, de etappes per fiets af. Van Vuuren maakt gebruik van ‘Fiets De4Daagse’, een unieke fietsroute die als cadeau aangeboden werd ter ere van de 100e verjaardag van de 4Daagse wandelmarsen. Vierdaagsefeesten, Gemeente Nijmegen en alle 4Daagse doortochtgemeenten bieden de wandelroutes van de 100e 4Daagse aan als bikeable Fietsroutes. Ad van Vuuren maakt een videoverslag van zijn fietstocht. Zijn verslagen zijn te vinden op www.vierdaagsefeesten.nl.

Gevonden! Duurzame confetti

Een kleine doorn in het oog van de bewoners van het stadscentrum, en die eigenaar zijn van tuinen en (dak-)terrassen, zijn de wolken van confetti die in onbewaakte momenten door ondernemers de lucht in worden geslingerd. Het duurt maanden voordat alles verwijderd is en verstopt de dakgoten. Maar er is hulp: duurzame confetti die binnen enkele weken door water geheel is afgebroken. Mooi om alvast op de wenslijst voor 2017 te zetten!

Bezoekersaantallen

zaterdag 16 juli 2016 190.000 (zaterdag 2015 197.000)
zondag 17 juli 2016 230.000 (zondag 2015 205.000)
maandag 18 juli 2016 180.000 (maandag 2015 175.000)
dinsdag 19 juli 2016 170.000 (dinsdag 2015 192.500)

Vooral overdag was het rustiger dan vorig jaar. Met de hoge temperaturen lonkte het water. Tegen etenstijd stroomden de restaurants en food courts vol. Rond 20.00 uur zorgde een gestage stroom bezoekers voor een superrelaxte en zomerse sfeer in de stad.

Videoverslag Vierdaagsefeesten 2016

Bekijk via deze link het videoverslag van de eerste Fiets De4Daagse etappe van Ad van Vuuren.

Fotografen: Mathijs Hanenkamp en Jan Willem de Venster

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.