Vereniging Stadsschoon Nijmegen Lent opgericht

VSNL wil ruimtelijke kwaliteit en cultuur-historische waarden beschermen

Lent/Nijmegen – De stad Nijmegen is een belangenvereniging rijker: Stadsschoon Nijmegen Lent. Deze nieuwe organisatie wil de ruimtelijke kwaliteit en de cultuur-historische waarden beschermen. Stadsschoon zal de gemeentelijke plannen volgen om bij te sturen en om protest aan te tekenen waar nodig.

Tijdens de maandelijkse open bijeenkomsten van Bataforum is een aantal keren gesproken over de ruimtelijke kwaliteit in de stad. Het Nijmeegse College van Burgemeester & Wethouders heeft in de afgelopen tijd een aantal plannen gelanceerd die een aantasting van de ruimtelijke kwaliteit en de cultuur-historische waarden zijn die Lent en Nijmegen bezitten. Voorbeelden zijn de Nimbus-toren, het Van der Valkhotel en de Donjon. Sent G. Wierda en Ramon Barends willen deze Nijmeegse waarden behouden en hebben naar Arnhems voorbeeld deze vereniging opgericht om samen met buurtbewoners en betrokken stadsgenoten tegen dergelijke plannen te kunnen strijden.

 

Er zijn in Nijmegen nog vele mooie plekken te vinden die onze stad terecht tot oudste stad van Nederland maken. Het Valkhof is een exponent van ons verleden. Helaas zijn er nu al vele jaren plannen om de archeologische en cultuur-historische waarden voor altijd aan te tasten door de Donjon te herbouwen. Ook zijn er recent twee bouwplannen de gemeenteraad gepasseerd die de Nijmeegse skyline aan zullen tasten. Tegen Van der Valk was veel verzet in Lent. Tevergeefs tot nu. De Nimbustoren ging vrijwel als hamerstuk door de Raad. Wel is eerder door aktief verzet en lobbywerk de bouw van een woontoren aan de Bloemerstraat verhinderd. Een teken dat verzet en lobby toch zin kan hebben. Stadsschoon zal dit verzet en lobbywerk uitvoeren voor een leefbaar Nijmegen en Lent.

 

Voor meer informatie en contactgegevens met betrekking tot lid worden van de vereniging: www.stadsschoonnijmegenlent.wordpress.com.

Doelstelling van de Vereniging Stadsschoon Nijmegen Lent is het behoud van de ruimtelijke kwaliteit, w.o. de beeldkwaliteit, en de archeologische en cultuur-historische waarden, in de gemeente Nijmegen en omgeving.

 

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.