Verdeeldheid binnen VVD in Nijmegen na keuze nieuwe fractievoorzitter

Nijmegen – Binnen de VVD in Nijmegen heerst onrust na het besluit van de partij om Inge van Dijk naar voren te schuiven als nieuwe fractievoorzitter van de partij, na het vertrek van de oude voorzitster Hayke Veldman naar de landelijke Tweede Kamer. De nummer 2 op de lijst van VVD Nijmegen, Paul Eigenhuijsen werd daarmee gepasseerd, een ongewone move van de partij. De nummer 7 van VVD Nijmegen heeft het nieuws over de onrust naar buiten gebracht, aldus de Gelderlander. Inge van Dijk is naar voren geschoven door middel van stemming, en dus is de verdeeldheid in de partij groot.

Nummer 2 van de lijst VVD Nijmegen heeft met het besluit van de fractie een flinke deuk in het vertrouwen moeten incasseren. De verdeeldheid binnen de partij leidt ertoe dat de beide kampen elkaar min of meer naar het leven staan. De kans op een breuk binnen de partij is daarmee groot. Raymond Janssen moest naar aanleiding van de stemming het veld ruimen als fractievolger. Janssen gold als de nummer 7 op de lijst. Eigenhuijsen zet op Twitter duidelijke vraagtekens bij het besluit om Janssen weg te sturen, en steunt hiermee Janssen.

Hoe de VVD in Nijmegen nu verder moet is niet bekend. VVD zit in Nijmegen, ondanks 4 zetels, niet in de coalitie. De coalitie in Nijmegen wordt gevormd door SP, GroenLinks, PvdA en de Nijmeegse Fractie, met steun van de VSP Nijmegen.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.