Ruim 400 Wijkhelden al actief! Kinderen en volwassenen houden hun eigen buurt schoon

Eind vorig jaar is het zwerfafvalproject Wijkhelden in de regio van start gegaan. Zowel kinderen als volwassenen leveren binnen dit project een bijdrage aan een schone buurt. De aanmeldingen stromen binnen. Inmiddels zijn er al ruim 400 vrijwilligers (volwassenen en kinderen) actief met het opruimen van zwerfafval, op maar liefst 117 locaties in de regio. Heb jij je ook al aangemeld als Wijkheld?

Wat doe je als Wijkheld?
Als Wijkheld help je mee de buurt schoon te houden en de omgeving prettig en leefbaar te maken en houden. Wijkhelden ruimen regelmatig zwerfafval op. Hierdoor ziet de omgeving er schoner uit en wordt er minder afval in de openbare ruimte weggegooid zoals op straat en in het groen. Jonge Wijkhelden lopen onder begeleiding van een volwassene in groepen en volwassenen lopen alleen of in een groep.

Waarom Wijkheld worden?
Als Wijkheld worden kinderen (uit groep 3 t/m 8) zich op jonge leeftijd al bewust van de gevolgen van zwerfafval. Ook leren ze hoe het is om actief en betrokken bij de samenleving te zijn. Kinderen ontvangen bovendien ook een bijdrage van de gemeenten voor het opruimen van zwerfafval. Kijk op www.wijk-helden.nl voor de regels per gemeente.

Voor volwassenen is het een eenvoudige manier om een zeer waardevolle en direct zichtbare bijdrage te leveren aan een schone en leefbare buurt. Bovendien is het gezond en leuk om buiten bezig te zijn.

Wat bieden we Wijkhelden?
Het project Wijkhelden wordt uitgevoerd door Dar en de gemeenten: Beuningen, Druten, Heumen, Groesbeek en Nijmegen. Dar voorziet Wijkhelden onder andere in materiaal om zwerfafval op te kunnen ruimen zoals veiligheidshesje, knijper en speciale zwerfafvalzakken.

Wijkhelden in de regio!
In Nijmegen zijn tot op heden de meeste Wijkhelden actief. Dar streeft er samen met gemeenten naar om ook in de omliggende gemeenten teams te realiseren. Zij roepen daarom bewoners uit Beuningen, Druten, Groesbeek en Heumen op ook een steentje bij te dragen aan een schone buurt en zich aan te melden als Wijkheld. In de verschillende gemeenten zijn al vrijwilligers actief die zwerfafval opruimen. Ook zij kunnen zich aanmelden als Wijkheld en zich blijven inzetten voor een schone buurt.

Meer informatie of vragen?
Voor meer informatie of aanmelding kunnen bewoners terecht op www.wijk-helden.nl of www.dar.nl. Voor vragen nemen zijn contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via 024-3716000 of via info@dar.nl.

Het project Wijkhelden is ook actief op Facebook. Like de pagina van Wijkhelden en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.