Vacature Psychiatrisch Begeleider

Psychiatrisch Begeleider in Nijmegen

Vacature:
Psychiatrisch begeleider OGGZ Nijmegen Ambulant

Locatie: Nijmegen

Uren: 32/36 uur (tijdelijk)

Bij de RIBW doen we samen wat écht nodig is. We zijn er voor onze cliënten: mensen met een ernstige psychische kwetsbaarheid. Met onze herstelondersteunende begeleiding helpen we hen structuur te vinden, weer in zichzelf te geloven, zo zelfstandig mogelijk te leven en weer mee te doen in de samenleving.

En dat begint met de eerste stap


Elke dag nodig jij jouw cliënten uit om de stap te zetten die het best bij hen past. Geen dag is zo hetzelfde. Je ondersteunt cliënten in hun hersteltraject, stelt samen een herstelplan op en begeleidt ze om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven en meedoen in de maatschappij. Dit doe je in kleine teams, waarin je veel vrijheid hebt en er wordt gerekend op jouw professionaliteit. Je werkt actief samen met behandelaars en het netwerk rondom jouw cliënten.

Jouw team
Stap bij ons in een fijn team dat bestaat uit geweldige collega's met zo hun eigen expertise en kwaliteiten. We zijn allemaal hartstikke blij met ons werk en voeren dat ook met veel passie uit. We hebben veel oog voor elkaar en ondersteunen elkaar in onze werkzaamheden.

Je bent veel onderweg. Ons team werkt stads breed en heeft daarnaast ook nog een beperkte regiofunctie. Naast het individuele contact ben je de spil in het contact met ketenpartners en overige belanghebbenden. In de praktijk ben je hier net zo veel tijd mee kwijt als het cliëntcontact. Dit zorgt voor een afwisselende en uitdagende baan waarin je zowel uitvoerend-, organisatorisch- als beleidsmatig actief bent. De aanpak kan variëren van vraag gestuurde zorg, tot bemoeizorg, tot dwang en drang tot forensische zorg.

Wie ben jij?
Jij weet als geen ander wat een arm om een schouder kan doen. Hoeveel lucht het geeft als je samen kunt lachen. En belangrijker nog: als professional weet jij wanneer mensen met een psychische kwetsbaarheid daar behoefte aan hebben. Met jouw expertise en ervaring inspireer je hen dagelijks om de stappen te zetten in hun hersteltraject.

Samen met je collega's doe jij wat daarvoor nodig is. Daarbij kun je altijd terugvallen op je team en zij op jou. Je geeft en krijgt vertrouwen. Je blijft stevig in je schoenen staan én bent dichtbij als het even tegenzit. Je kunt relativeren en houdt van een geintje. Met een open blik en open hart zie jij altijd wat er wél kan.

Wat breng je mee?


 • Een afgerond zorggerelateerd hbo diploma
 • Je bent bekend met multi-probleem huishoudens en dak- en thuislozen problematiek en hebt kennis van psychiatrie en verslaving
 • Je hebt ervaring met casemanagement en ketenaanpak
 • Je beschikt over goede contactuele vaardigheden.
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Wat kun je bij ons verwachten?
Kort gezegd: wij bieden jou de ruimte en de mogelijkheid om te doen waar je goed in bent én je daarin te ontwikkelen.

 • Je werkt in een klein, zelforganiserend team. Daarbinnen kun je het werk, samen met collega's, grotendeels naar eigen inzicht organiseren.
 • Ook investeren we graag in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je krijgt veel ruimte voor deskundigheidsbevordering en intervisie, goede studiefaciliteiten, zoals een individueel scholingsbudget en toegang tot onze online leeromgeving.
 • Geniet van de voordelen van op je (elektrische) fiets naar het werk gaan, blijf in vorm door te sporten, en profiteer van de moderne technologie met de nieuwste laptop of mobiel. Wij bieden je hierin diverse fiscale voordelen.
 • Je goed voelen in je werk vinden wij ook belangrijk. Daarom vergoeden we een cursus Mindfulness en drie keer per jaar een stoelmassage.
 • We bieden je een tijdelijk contract vanaf 1 mei 2024 t/m 28 februari 2025
 • Deze functie is ingeschaald in FWG schaal 50 (min. €3.218,- en max. €4.263,- bij een fulltime dienstverband). Onze arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO-GGZ.

Neem dan contact op met Maurice Custers, zorgcoördinator, telefoonnummer .

Wil je eerst meer weten over de RIBW Nijmegen & Rivierenland?
Kijk dan op https://www.ribw-nijmegenrivierenland.nl/werken-bij

Zet jij de eerste stap?
We leren je namelijk graag kennen! Tijdens het selectieproces ontmoet je een paar cliënten zodat je een beter beeld krijgt met wie je gaat werken.

Twijfel je nog? Dan gaan we graag met je in gesprek om je twijfels te bespreken! Klik op 'Even kennismaken' en plan een kennismakingsgesprek met onze recruiter. Online of bij ons op kantoor.


Het stappenplan

Bel, mail of app met al je vragen

RIBW

Nijmegen & Rivierenland

Bezoekadres

 • Kerkenbos 1103a
 • Nijmegen


Functie:psychiatrisch begeleider
Startdatum:07-03-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:3218 – 4263
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Psychiatrisch Begeleider RIBW Nijmegen & Rivierenland 07-03-2024

Bekijk ook andere vacatures