Vacature Projectleider GEM Jeugd

Projectleider GEM Jeugd in Nijmegen

Werken bij Nijmegen (logo)

Referentienummer: MOVAC202457 Startdatum: Sluitingsdatum: 16-06-2024 Opleiding HBO/WO Salaris Max € 5.997,- Uren 24 uur Afdeling Gemeente Nijmegen

Reageer tot en met 16-06-2024

De jeugdhulpregio Rijk van Nijmegen heeft met 7 gemeenten een uitgewerkt regioprogramma Jeugd met een stevige ambitie: we versterken kinderen en gezinnen zodat de inzet van jeugdzorg minder vaak noodzakelijk is. Hiervoor is een verandering nodig in hoe we denken over jeugdzorg en hoe we denken over oplossingen. Deze verandering vraagt een grote verbondenheid tussen alle partners in het jeugddomein. Een van de veranderingen die we beproeven is de vertaling naar jeugd van het gedachtengoed van de nieuwe ggz, het Ecosysteem Mentale Gezondheid: GEM. Binnen deze beweging wordt anders gekeken naar psychisch lijden en naar de aanpak daarvan. Een dergelijke transitie vraagt om een waarden gedreven aanpak en onderzoek om dit stapsgewijs in co-creatie met alle partners in het jeugddomein vorm te geven. Dat zal onder andere plaatsvinden in zogenoemde veranderateliers.
We zoeken een projectleider die namens de regio de verkenning naar GEM jeugd verder kan ontwikkelen met onze partners.

Wat ga je doen?
Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het totale project.

Dit doe je door:

 • Te functioneren als aanspreekpunt voor het project en samen te werken met onze partners;
 • Een projectplan op te stellen zodat de uitwerking en uitvoering van GEM jeugd in onze regio vorm en richting krijgt;
 • Aan te haken, behouden en verstevigen van de regionale initiatieven en samenwerkingsverbanden;
 • Zorg te dragen voor een meerjarige begroting en het onderzoeken en realiseren van financieringsmogelijkheden.

Hiervoor zijn een stevig projectplan met dito projectleider nodig.
Omdat het gaat om een nieuwe functie en een nieuw project, valt er veel te ontwikkelen en pionieren. Je schakelt op verschillende niveaus: van maatschappelijke ontwikkelingen en stakeholders op landelijk en regionaal/lokaal niveau naar de gemeentelijke wereld van waaruit je werkt naar projectniveau/uitvoering en weer terug.

Je bent als projectleider het eerste aanspreekpunt binnen de regio voor GEM Jeugd. Je maakt onderdeel uit van het kwartiermakers team van Gem jeugd Rijk van Nijmegen. Je werkt gestructureerd samen met maatschappelijke partners, gemeenten, collega's, kennisinstellingen aan het project en bekijk je waar kansen liggen. Je hebt landelijke contacten en zorgt dat we daarvan kunnen leren. Intern zorg je voor een heldere projectstructuur en zorg je voor resultaten.

Wie zijn wij?
Jouw opdrachtgever is de die namens de jeugdregio Rijk van Nijmegen het Regioprogramma Jeugd leidt, waarvan GEM onderdeel is. Naast jou staat een ervaren en betrokken beleidsadviseur van het regioteam jeugd. In totaal werken 10 bevlogen collega's binnen het Regioteam Jeugd.

Het Regioteam jeugd maakt je deel uit van het bureau Jeugd en Gezin van de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling. Dit bureau bestaat in totaal uit zo'n 25 betrokken collega's met veel verschillende achtergronden en expertises op jeugdhulp, jongerenwerk, onderwijs, sociaal domein.

Je werkterrein is de stad Nijmegen en de regio Rijk van Nijmegen.

Wat bieden wij jou?
Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart en daar belonen wij je graag voor. Benieuwd wat je ervoor terug krijgt? Lees dan verder!

 • Een mooi salaris in schaal 11! Afhankelijk van jouw ervaring ontvang je een salaris tussen de € 4.211,- en € 5.997,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar. Extra dagen bijkopen behoort dus tot de mogelijkheden.
 • Een tijdelijk contract voor een jaar, voor 20 tot 24 uur per week.
 • Een hybride manier van werken. Jij past jouw werkplek en tijden aan zodat het past bij jouw functie en persoonlijke situatie.
 • Een mooi opleidingsaanbod. We bieden je de ruimte om je te kunnen blijven ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen. Zowel fysiek als digitaal. De keuze is aan jou!

Lees hier meer over op onzepagina arbeidsvoorwaarden .

Wie zoeken wij?
We zoeken een verbindende projectleider met een constructieve en proactieve houding. Jij beschikt over overtuigingskracht en bent daarmee in staat om groepen mee te nemen in de ontwikkelingen en veranderingen. Je bent optimistisch, vasthoudend en doortastend als het gaat om het bereiken van resultaat. Jij schrikt er niet van terug om te moeten pionieren en werken binnen kaders die nog niet helder zijn. Het is belangrijk dat je intrinsieke energie en ambitie hebt op het thema mentale gezondheid voor de jeugd.

Daarnaast zien we graag terug op jouw cv:

 • Ruime ervaring als projectleider in veranderingsprocessen met verschillende stakeholders
 • Kennis en/of ervaring in het jeugddomein

Waar kom je te werken?
Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart. Omdat je graag meedeint met het ritme van de stad. Als onderdeel van een bruisend geheel. Als je struint door het Kronenburgpark of uitkijkt over de Waal. Verbonden met- en verantwoordelijk voor een oude stad die niet stil kan blijven staan. Een stad met een prachtige historie en een nog mooiere toekomst. Want hier blijven mensen zichzelf keer op keer uitvinden. Hier is ruimte om te experimenteren en van elkaar te leren. Je krijgt het vertrouwen om je werk op jouw manier te doen. Zodat de oudste stad van Nederland voorop blijft lopen. Zonder daarbij iemand achter te laten. Want Nijmegen is van ons. Voor iedereen met hart voor de stad. En oog voor de toekomst.


Maakt jouw hart een sprongetje bij het lezen van deze vacature? Solliciteer dan direct! Je kunt reageren tot en met 16 juni 2024. Gesprekken vinden plaats op 20 juni 2024.

Heb je toch nog vragen? , regionaal programmamanager Jeugd vertelt je graag meer! Je kunt haar bereiken via: / .Functie:projectleider gem jeugd
Startdatum:30-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:4211 – 5997
Uren per week:24 – 24

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Nijmegen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures nijmegen
 2. Projectleider GEM Jeugd Gemeente Nijmegen 30-05-2024

Bekijk ook andere vacatures