Vacature Projectleider Actieplan Dak- en Thuisloosheid

Projectleider Actieplan Dak- en Thuisloosheid in Nijmegen

Werken bij Nijmegen (logo)

Referentienummer: MOVAC202452 Startdatum: 15-05-2024 Sluitingsdatum: 29-05-2024 Opleiding HBO Salaris Max € 5.997,- Uren 32/36 uur Afdeling Gemeente Nijmegen

Reageer tot en met 29-05-2024

Eind 2022 is het landelijk Actieplan dak- en thuisloosheid 'Eerst een Thuis' vastgesteld. Per regio moet daar een regionaal actieplan voor worden opgesteld. In dat actieplan komen de acties samen die op regionaal niveau worden uitgevoerd. Het gaat daarbij om preventie (voorkomen dat mensen dak- en thuisloos worden) en om opvang (voor mensen die al dak- en thuisloos zijn).

Wat ga je doen?

Het regionaal actieplan vormt de opmaat voor een bundeling van krachten om dakloosheid waar mogelijk tegen te gaan en op te lossen. Het plan heeft een belangrijke samenhang met een telling van het aantal dak- en thuisloze mensen in de regio, volgens een nieuwe, ruimere methode (zogenaamde Ethos-Light methode). De definitieve resultaten van deze telling worden eind september verwacht. Omdat het een ruimere telling is, zal het aantal dak- en thuisloze mensen hoger uitvallen dan tot nu toe bekend. Daarnaast wordt binnen de regio ook een nieuwe visie over maatschappelijke opvang gerealiseerd.

De projectleider pakt het verder ontwikkelen van de visie Maatschappelijke Opvang op en bouwt aan de hand daarvan aan het actieplan. De resultaten van de Ethos telling zijn belangrijke bouwstenen hiervoor. De projectleider heeft de volgende taken:

 • Zorgdragen voor afstemming van dit plan met de ambtelijke collega's in de regio, stakeholders (organisaties, belanghebbenden) en bestuurders;
 • De implementatie van de uitkomsten van de Ethos-Light telling laten landen in de Toekomstvisie Maatschappelijke Opvang. De resultaten zijn vanaf september openbaar;
 • Het realiseren van de toekomstvisie Maatschappelijke Opvang, de definitieve toekomstvisie heeft een sterke samenhang met het Regionaal Actieplan en de uitkomsten van de telling. Het gaat hier om een beleidsnota die door alle colleges en raden in de regio wordt vastgesteld. De huidige planning is dat deze beleidsnota in het eerste kwartaal van 2025 gereed is;
 • Opstellen van het regionaal actieplan dak- en thuisloosheid en zorgdragen voor afstemming over en bestuurlijke besluitvorming van dit plan, in de colleges van de regio gemeenten.

Wie zijn wij?

Je komt te werken bij Maatschappelijke Ontwikkeling, team Volwassenen van de gemeente Nijmegen, maar je opereert in opdracht van -en in nauwe samenwerking met de regio Rivierenland en de regio Rijk van Nijmegen. De gemeente Nijmegen is de centrumgemeente van deze twee regio's op het gebied van Maatschappelijke Opvang. Daarnaast onderhoud je de contacten met de ketenpartners en? de bestuurders in de regio. Je zult je daarom regelmatig verplaatsen binnen de regio.

Wat bieden wij jou?

Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart en daar belonen wij je graag voor. Benieuwd wat je ervoor terug krijgt? Lees dan verder!

 • Een mooi salaris in schaal 11. Afhankelijk van jouw ervaring ontvang je een salaris tussen de € 4.211,- en € 5.997,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar. Extra dagen bijkopen behoort dus tot de mogelijkheden.
 • Een tijdelijk contract tot 31-12-2025, voor 32 tot 36 uur per week.
 • Een hybride manier van werken. Jij past jouw werkplek en tijden aan zodat het past bij jouw functie en persoonlijke situatie.
 • Een mooi opleidingsaanbod. We bieden je de ruimte om je te kunnen blijven ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen. Zowel fysiek als digitaal. De keuze is aan jou!

Lees hier meer over op onze pagina arbeidsvoorwaarden .

Wie zoeken wij?

In deze functie werk je zelfstandig en heb je een afwisselend takenpakket. We verwachten een flexibele instelling en dat je goed kan meebewegen in een veranderende omgeving. Zowel op het proces als op de inhoud van Maatschappelijke Opvang overzie je het geheel, leg je makkelijk verbanden en creëer je draagvlak, zowel bij gemeenten als bij de netwerkpartners. Tevens weet je jouw weg te vinden in ambtelijke én in bestuurlijke werelden. Je hebt een proactieve en ondernemende instelling. Je weet met jouw energie dingen voor elkaar te krijgen. Tevens beschik je over een stevige inhoudelijke basiskennis van het domein van Maatschappelijke

Opvang. Je herkent jezelf in de volgende punten:

 • Je beschikt minimaal over een hbo werk- en denkniveau en relevante inhoudelijke kennis;
 • Je bent in staat om zowel op inhoud als op het proces het netwerk proactief te ondersteunen. Hiervoor heb je ervaring met complexe, domein overstijgende vraagstukken;
 • Sterk in netwerken, je legt makkelijk contact en bouwt aan duurzame relaties;
 • Het schakelen met bestuurders gaat je soepel af en je bent politiek sensitief;
 • Je bent in staat een leidende rol te vervullen. Hierbij ben je je goed bewust van mogelijke bestuurlijke en strategische (afbreuk)risico's. Je doet dat in een onafhankelijke rolopvatting;
 • Deeltijd detachering vanuit één van de regiogemeenten of netwerkorganisaties heeft de voorkeur.

Waar kom je te werken?

Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart. Omdat je graag meedeint met het ritme van de stad. Als onderdeel van een bruisend geheel. Als je struint door het Kronenburgpark of uitkijkt over de Waal. Verbonden met- en verantwoordelijk voor een oude stad die niet stil kan blijven staan. Een stad met een prachtige historie en een nog mooiere toekomst. Want hier blijven mensen zichzelf keer op keer uitvinden. Hier is ruimte om te experimenteren en van elkaar te leren. Je krijgt het vertrouwen om je werk op jouw manier te doen. Zodat de oudste stad van Nederland voorop blijft lopen. Zonder daarbij iemand achter te laten. Want Nijmegen is van ons. Voor iedereen met hart voor de stad. En oog voor de toekomst.

Maakt jouw hart een sprongetje bij het lezen van deze vacature? Solliciteer dan direct! Je kan reageren tot en met 29 mei 2024. De gesprekken vinden plaats in week 23.

Heb je toch nog vragen? Arjan Verweij, strategisch beleidsadviseur vertelt je graag meer! Je kan hem bereiken via: / . Je kunt ook contact opnemen met , manager via / .

Bij ons willen we dat jij jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk om verschillende leeftijden, kwaliteiten en achtergronden in onze teams te hebben. Met verschillende perspectieven kunnen we ons werk beter doen. Herken jij eigenschappen en vaardigheden die genoemd zijn in de vacature? Voel je dan welkom om te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Functie:projectleider actieplan dak- thuisloosheid
Startdatum:15-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:4211 – 5997
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Nijmegen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures nijmegen
 2. Projectleider Actieplan Dak- en Thuisloosheid Gemeente Nijmegen 15-05-2024

Bekijk ook andere vacatures