Oma's Soep gaat eenzaamheid onder ouderen tegen

Oma's Soep gaat eenzaamheid onder ouderen tegen

Samen met onze collega’s van andere nieuwswebsites maken wij het nieuws van Nijmegen en omgeving. Wij delen de interessante nieuwsberichten van onze collega’s zodat jij op de hoogte blijft van al het nieuws.

Studentenbestuur Oma's Soep Nijmegen heeft het volgende bericht gedeeld op 2024-04-01:  Oma's Soep is een vrijwilligersorganisatie met als doel eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan door jong en oud samen te brengen en leuke activiteiten te organiseren. Dit doet Oma's Soep op dit moment in twaalf verschillende steden, en sinds vorig jaar ook in Nijmegen!

Eenzaamheid onder ouderen is een groot en groeiend probleem. Bijna de helft van alle ouderen in Nederland (1.4 miljoen mensen) voelt zich regelmatig eenzaam. Veel ouderen voelen zich geïsoleerd van de samenleving en komen moeilijk in contact. Het organiseren van structurele activiteiten en evenementen zorgt voor verbintenis tussen jong en oud.

Wekelijks organiseren we een Soep-aan-huis dag. De vrijwilligers komen dan tasjes ophalen bij een centrale locatie in de stad met daarin een verse soep en een kleine verassing, waarna ze deze langs gaan brengen bij de ouderen thuis. Studenten gaan dan op bezoek bij de ouderen en maken gezellig een praatje. Dit structurele contactmoment vinden ouderen heel fijn en is voor velen waardevol. Vrijwilligers komen alleen of met zijn tweet

jes!

Ook organiseren we twee keer per maand een kookdag. Deze worden georganiseerd in verschillende buurthuizen en dagbestedingen. Ouderen en vrijwilligers gaan samen groentes snijden en maken een praatje met elkaar. Wanneer de soep aan het koken is, wordt er vaak een spelletje gedaan of gewoon lekker gekletst. Als de soep klaar is kunnen jong en oud uiteraard genieten van hun eigen kookkunsten.

We zijn op dit moment op zoek naar nieuwe ouderen, maar ook enthousiaste vrijwilligers! Mocht je geïntresseerd zijn, stuur dan gerust een mailtje naar nijmegen@omassoep.nl.

Lees het volledige nieuwsbericht hier en word doorgeleid naar de website van Studentenbestuur Oma's Soep Nijmegen.

Deel dit bericht:

Redactie Nijmegenleeft

Welkom op de externe berichten pagina van Nijmegenleeft. Ik verzamel allerlei interessante, leuke en nuttige nieuwsberichten voor je. Veel leesplezier!

  1. Oma’s Soep gaat eenzaamheid onder ouderen tegen

Nog meer externe nieuwsberichten