Nijmeegse kinderen door naar dichtfinale in Amsterdam

In Theater LUX in Nijmegen bruiste het dinsdag van de poëzie. Kinderen uit groep 6, 7 en 8 van verschillende basisscholen uit Nijmegen en omgeving brachten in de VERS Talkshow hun zelfgeschreven gedichten op de planken en gingen aan tafel met dichter, schrijver en tekenaar Ted van Lieshout. Ze stelden allerlei vragen aan de creatieve duizendpoot. Zo kwamen ze bijvoorbeeld te weten dat hij het liefst leest in bad, ocherm (Brabants voor ‘och arme’) zijn lievelingswoord is en zijn eerste gedicht in het Engels schreef toen hij zeven jaar was.

De jury, bestaande uit Ted van Lieshout, Frouke Arns, stadsdichter van Nijmegen en Kees Meulendijks, projectmedewerker Bibliotheek Gelderland had geen eenvoudige middag. ‘Het was ontzettend moeilijk om uit zoveel mooie gedichten en voordrachten zes finalisten te kiezen.’ Ties Welgraven, Maud Zoetbrood en Daia Neerhof uit groep 7 van basisschool De Kameleon en Tom Postma, Anne-Mare Bekkers en Sofie Koster uit groep 8 van basisschool De Geldershof kwamen aan het einde van de show als winnaars uit de bus.

Ze kregen een warm en lang applaus van de volle zaal. Op dinsdag 31 mei gaan zij naar de grote VERS finale voor kinderen in het Compagnietheater in Amsterdam. De winnende gedichten treft u aan in de bijlage. Voor kinderen die na VERS de smaak te pakken hebben, volgt er op 17 april een gratis workshop en open podium in de Bibliotheek De Mariënburg voor kinderen die van dichten houden. Schrijf je in via hvdl@obgz.nl en stuur meteen een gedicht mee!

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.