‘Nathans kinderen, mis het niet!’

Kwatta speelt dit voorjaar voor de laatste keer Nathans kinderen. Grijp je kans om deze spannende, eigentijdse trailervoorstelling over liefde, vooroordelen en strijd nog te komen bekijken!

Op 1 en 2 staat de trailer geparkeerd bij Theater Het Badhuis. Op 4 mei spelen we Nathans kinderen op Kelfkensbos, na afloop van de Dodenherdenking.

 ‘De vijf acteurs van Kwatta brengen het verhaal snel en ludiek. Ze schieten vanaf klapstoeltjes met ironie in hun rol en werpen elkaar levensvragen en tegenargumenten voor de voeten. (De Volkskrant, 4 ****)

 ‘Een sultan, een bisschop en een jood. En een kruisridder en een mooi meisje. Een uur om je te realiseren dat het ene geloof niet beter is dan het andere.’ (De Gelderlander).

Jeruzalem, ten tijde van de Kruisridders
Kurt, een jonge dappere Kruisridder, redt op een nacht Recha, de mooie dochter van de Joodse koopman Nathan, uit een brandend huis. Ze worden verliefd en onbedoeld het middelpunt van een strijd tussen een sultan, een bisschop en een Joodse koopman. Inzet van de strijd is de vraag welk geloof het ware is: de islam, het Jodendom of het christendom. De Parabel van de drie Ringen biedt uitkomst.

Nathans kinderen is een prachtige bewerking van het theaterstuk Nathan der Weise dat Lessing ruim 230 jaar geleden schreef en dat nog steeds niet aan actualiteit heeft ingeboet. De schrijver Ulrich Hub brengt de geschiedenis terug tot de tijdsduur van een nacht en stelt daarbij twee jonge mensen centraal: Recha & Kurt. Regisseur Josee Hussaarts vertaalde de versie van Hub en maakte er een sprankelende, eigentijdse voorstelling van.

Tekst: Ulrich Hub – vertaling en regie: Josee Hussaarts – spel: Raoul Copier, Joost Dekker, Marieke van Leeuwen, Ruurt De Maesschalck en Steven Stavast – decor & kostuums: Barbara Kroon – foto’s : Edwin Deen

Nathans kinderen, voor iedereen vanaf 12 jaar
Datum:                         1 en 2 mei: 20.00 uur bij Theater Het Badhuis. 4 mei: 21.00 uur op Kelfkensbos.
Prijs:                             € 7,50 jongeren 12-16 jaar, € 10,- volwassenen
Reserveren:                www.kwatta.info > Reserveren of 024 3600588.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.