Minister Bussemaker start ‘Coming Out Day’ in Nijmegen

Op vrijdag 10 oktober ondertekenen 40 grote Nederlandse gemeenten de intentieverklaring ‘Regenboogsteden’. Met deze verklaring spreken de wethouders uit dat  zij zich inspannen om de sociale acceptatie van de lhbt-ers te vergroten en het thema een vaste plaats geven binnen hun gemeente. Deze gemeenten geven op verzoek ook omringende gemeenten advies over dit thema. Voor een periode van de tweeënhalf jaar stelt minister Bussemaker extra budget beschikbaar voor het seksuele diversiteitsbeleid. Van gemeenten wordt verwacht dat ook zij een financiële bijdrage leveren. 

In aanloop naar de Coming Out Day op zaterdag 11 oktober, zullen 37 gemeenten de regenboogvlag hijsen op hun stadhuis. In Nijmegen is de vlag te zien op de Stevenstoren. Ook het overgrote deel van de scholen doet mee.

Waar staat de regenboogvlag voor?
Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook.

De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Een zichtbare aanmoediging van de gemeenten voor LHBT inwoners zelf, maar ook voor alle inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.