Lezing door Janneke van Bockel over Uitvindboek voor ouders
 bij Dekker v.d. Vegt

Donderdag 12 juni verzorgt Janneke van Bockel een lezing over haar boek  Uitvindboek voor ouders bij Dekker v.d. Vegt in de Marikenstraat. Het Uitvindboek voor ouders geeft een eerlijke kijk in de keuken van ouders met daarbij bespiegelend commentaar van Alice van der Pas.
Aanvang 19.30 uur, graag reserveren.

Uitvindboek voor ouders is een boek over ouders en ouderschap. ‘Oh een opvoedboek’, zeggen de meesten, maar dat is het dus niet. Opvoedboeken met tips en adviezen gedijen bij de waan van de dag. Uitvindboek voor ouders beoogt ouders te verleiden tot reflectie op hoe ze dat doen: vader en moeder zijn. De psychologie rondom ouderschap (baanbrekend in kaart gebracht door Alice van der Pas met haar 10delige Handboek Methodische Ouderbegeleiding) is toegankelijk gemaakt door ze te vangen in dagelijkse anekdotes. Ze zijn themagewijs geordend en voorzien van theoretisch commentaar waarmee ouders (en ook ouderbegeleiders, hulpverleners en onderwijskrachten) een kapstok krijgen en snappen waarom juist die voorbeelden gekozen zijn om iets duidelijk te maken.

 

Uitvindboek voor ouders zit boordevol herkenbare anekdotes aangevuld met toegankelijke psychologie van ouderschap, naadloos aansluitend bij de praktijk van de dag.

Werken, huishouden en kinderen groot brengen: hoe doen ouders dat eigenlijk? Dit boek biedt vaders én moeders –behalve herkenning en inzicht- ook troost want opvoeden is vaak niet meer dan een beetje aanmodderen en elke dag dapper opnieuw beginnen.

‘Je kunt ouders eigenlijk niets mooiers geven dan dit: de bevestiging dat ze mogen twijfelen. Daarom alleen al is Uitvindboek voor ouders zo’n prachtig boek. Het biedt herkenning en humor, maar ook inzicht in de complexiteit, de kwetsbaarheid en de schoonheid van het ouderschap,’ aldus Kaat Schaubroeck – journaliste en auteur van o.a. Een verpletterend gevoel van verantwoordelijkheid

Titel: Uitvindboek voor ouders
Auteurs: Janneke van Bockel en Alice van der Pas
Isbn: 97890 82070026
Prijs: € 17,95
Uitgever Scriptum www.scriptum.nl

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.