Klassiek solist James Oesi in De Vereeniging

Klassiek solist James Oesi in De Vereeniging

Samen met onze collega’s van andere nieuwswebsites maken wij het nieuws van Nijmegen en omgeving. Wij delen de interessante nieuwsberichten van onze collega’s zodat jij op de hoogte blijft van al het nieuws.

Robert Soomer Management James Oesi heeft het volgende bericht gedeeld op 2024-02:  De bijzondere solist James Oesi komt met pianist Djuwa Mroivili naar De Vereeniging in Nijmegen. Zaterdag 2 maart speelt deze van origine Zuid Afrikaanse contrabassist klassieke muziek, naast beroemde namen als Antonín Dvořák, Johannes Brahms en George Gerswhin plaatsen Mroivili en Oesi klassieke componisten van kleur uit dezelfde tijd in dezelfde rij.

Een bijzonder concert, want je ziet contrabas niet vaak in de hoofdrol. James Oesi doet dat met verve. Sinds zijn komst naar Nederland in 2009 is hij een bekend gezicht in de klassieke muziekwereld. Hij is een graag geziene gast in programma’s als Podium Klassiek, Op1, op NPO Radio 4 en NPO Radio 1. Hij tourde internationaal in onder andere Frankrijk, Engeland en Zuid Afrika en speelt in Nederland in grote zalen en festivals als het Concertgebouw, De Doelen, Wonderfeel en November Music.

Djuwa Mroivili (1998, Amsterdam) is pianist, docent en activist en studeert klassieke muziek aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Mroivili zoekt naar manieren om systemen die een exclusieve klassieke muziektraditie in stand houden te ontmantelen, met name in het (kunst)onderwijs. In haar werk laat ze de prachtige klassieke muziek van verscheidene onterecht vergeten zwarte componisten van de Afrikaanse diaspora weerklinken..

Lees het volledige nieuwsbericht hier en word doorgeleid naar de website van Robert Soomer Management James Oesi.

Deel dit bericht:

Redactie Nijmegenleeft

Welkom op de externe berichten pagina van Nijmegenleeft. Ik verzamel allerlei interessante, leuke en nuttige nieuwsberichten voor je. Veel leesplezier!

  1. Klassiek solist James Oesi in De Vereeniging

Nog meer externe nieuwsberichten