Kinderen maken slijm tegen taaislijmziekte

Het goede doel van De Dag van het Levenslied is dit jaar de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Deze stichting zet zich in voor een langer en beter leven van mensen met Cystic Fibrosis (CF). Door op zondag 13 mei (Moederdag) een potje te komen ‘slijmen’ in het Valkhofpark kunnen kinderen mensen met taaislijmziekte helpen. De opbrengst van deze activiteit gaat namelijk volledig naar de NCFS.

Mensen met Cystic Fibrosis (taaislijmziekte) hebben slijm dat door een genetische afwijking uitzonderlijk taai is en daardoor gaan organen als de longen, alvleesklier en lever steeds slechter functioneren. De levensverwachting is rond de veertig jaar. En bijna iedere week wordt er een baby met CF geboren.

Potje met slijm

Hoog tijd om deze mensen te steunen met een donatie aan de NCFS, de stichting die wetenschappelijk onderzoek naar taaislijmziekte stimuleert en financiert. Op de Dag van het Levenslied slijmen vrijwilligers graag om een bijdrage, door samen met kinderen een bakkie zelfgemaakt slijm te maken. Lekker kliederen én het goede doel steunen! Dit jaar gaat bovendien 5 procent van de met pinpas betaalde inkomsten naar de NCFS en ook kunnen mensen doneren met overgebleven munten.

Jong geleerd…

Op zondag 13 mei is tussen 14.00 uur en 24.00 uur voor de 36ste keer De Dag van het Levenslied, hét smartlappenfestival met een knipoog. Op het kidspodium in de ruïne zijn er in de middag allerlei kinderactiviteiten, in samenwerking met de Lindenberg en ROC Nijmegen. Kinderen kunnen knutselen, geschminkt worden en hun energie kwijtraken op het luchtkasteel. Ook is een knallende workshop Emmertrommelen en kunnen kinderen een eigen schilderij fietsen of een potje slijm maken voor de NCFS. Verder komt Troef Theater voor en met kinderen muziek maken en kunnen kinderen hun carrière in het levenslied starten tijdens de Levenslied-Miniplaybackshow.

Meer weten? Kijk op www.dedagvanhetlevenslied.nl en www.facebook.com/Dagvanhetlevenslied

De toegang is gratis.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.