Kinderen met LEF op het podium van de Lindenberg

Op 17 juni 2016 om 17.30 uur en 19.30 uur staan weer veel dappere kinderen van basisscholen in Nijmegen op het grote podium van de Lindenberg met de LEF-voorstelling Tim en de Grote Verhalensoep. 

LEF is een project waarin ruim tweehonderd Nijmeegse basisscholieren samen een muzikale theatervoorstelling op de planken brengen. Onder professionele begeleiding van docenten, een regisseur, een acteur en muzikanten worden de scholieren in zes maanden tijd omgeschoold tot ware acteurs en dansers. In het eindresultaat staan kinderen van verschillende basisscholen zij aan zij in een schitterende voorstelling in de grote zaal van het Lindenberg Theater in Nijmegen.

Elke klas werkt aan één onderdeel van de voorstelling. Op het grote podium van de Lindenbergzaal worden alle onderdelen samengevoegd tot één voorstelling. ‘’Lef is speciaal omdat daarin alle bijzondere dingen die de Lindenberg doet in het onderwijs samenkomen’’ zo geeft Rini Sonnemans, hoofd van de afdeling onderwijs van de Lindenberg aan. “Het enthousiasme van de leerlingen, de leerkrachten, de directeuren en de ouders is enorm inspirerend en werkt aanstekelijk. Als op het podium zichtbaar wordt waar al dat – soms pittige en best ingewikkelde- werk toe leidt, zit iedereen met open mond van trots en verbazing te kijken.”

Met het LEF- project bereikt de Lindenberg veel kinderen die van huis uit niet vanzelfsprekend met kunst en cultuur in aanraking komen. LEF helpt hen om hun kunstzinnige talenten te ontdekken in kunstlessen onder schooltijd en laat hen stralen op een professioneel podium. De Nijmeegse scholen die meedoen aan LEF 2016 zijn de basisscholen De Zonnewende, De Aldenhove, De Dukendonck, De Sterredans, De Prins Maurits en Neerbosch Oost. Sommige groepen hebben een dans  ingestudeerd, andere kinderen zingen en spelen liedjes, er is een circusnummer en live muziek. Toegangskaarten voor de voorstellingen op 17 juni á € 3,- zijn te koop via www.delindenberg.com of te reserveren via 024 – 327 37 37.

Foto gemaakt door: Sieberen van de Werf

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.