Herontdek het Afrika Museum met Guido Spek in de Bingo Battle

MuseumTV en CJP geven de museumervaring een extra interactieve laag met de Bingo Battle videoserie. Deze museumchallenge nodigt jongeren (maar eigenlijk: iedereen) uit om 9 items te spotten – of doen- in het museum. Acteur en muzikant Guido Spek, vooral bekend bij het grote publiek als Sjoerd Bouwhuis uit GTST, ging bezoekers al voor.

Is het hem gelukt binnen 10 minuten…of moest hij in het leembad? Bekijk de eerste aflevering van de Bingo Battle nu op www.bingo-battle.nl (of in de MuseumTV App) de bingokaart is te downloaden zodat de challenge zelf aangegaan kan worden.

Het Afrika Museum
We hebben allemaal een beeld voor ogen als we aan een museum denken: een mooie, maar statische plek waar we vooral stil moeten kijken. Het Afrika Museum in Berg en Dal (bij Nijmegen) pakt het anders aan en daagt je uit actief mee te doen. Je mag zelf water uit de put halen of vergaderen in een gebouw met zo’n laag plafond dat je niet boos kunt opspringen! Het museum bestaat uit een binnen- en buitenmuseum. Er zijn niet alleen traditionele Afrikaanse items te zien, maar ook interessante hedendaagse objecten die een goed beeld geven van hoe het dagelijkse leven van mensen in Afrika er uit ziet. Ontdek dat we op de verschillen na hetzelfde zijn: mens.

Justin Hahury van het Afrika Museum is erg enthousiast over de video. ,,Ik hoop op meer van dit soort filmpjes want ze laten zien dat musea alles behalve saai zijn!”. Hij voegt daaraan toe dat “het Afrika Museum altijd op zoek [is] naar nieuwe manieren om verschillende doelgroepen te bereiken. De Museum Battle past daar perfect bij. Een nieuwe laagdrempelige manier om het museum in al zijn facetten in het zonnetje te zetten.” Guido Spek grapt: ,,als kind wilde ik altijd al met een cameraploeg door een museum rennen, maar van de grote mensen mocht dat nooit!”.

Voor meer informatie over het Bingo Battle project: pers@museumtv.nl

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.