De afgelopen jaren heeft het Dutch Bicycle Centre zich samen met de gemeente Nijmegen op verschillende vlakken sterk ingezet om het fietsen in Nijmegen te stimuleren en veiliger te maken. We zijn dan ook erg trots dat Nijmegen zich officieel “Fietsstad 2016” mag noemen en zullen de benoeming aankomende jaren gebruiken om het DBC nationaal en internationaal te profileren. In het Dutch Bicycle Centre werken 15 fietsondernemers samen.
Hiervan zullen het Fietsloket Nijmegen, de Loendersloot Groep en Stipbike zich richten op het stimuleren van forensen om de fiets te pakken. Zo zet Fietsloket Nijmegen in op fietsveiligheid van kinderen, onder meer door verkeerslessen over de dode hoek, smartphone gebruik, etcetera én het betrekken van ouders en scholen bij dit onderwerp. Daarnaast ondersteunt Fietsloket Nijmegen de individuele fietser om veilig en plezierig te blijven fietsen bij ouder worden, fietsangst, overstap naar e-bike of driewielfiets, beperkingen en dergelijke.
De E-bike fietsenwinkel Stipbike richt zich op het stimuleren van de E-bike in het woon-werk verkeer. Zo wordt iedere zaterdag specifiek advies gegeven over het gebruik van de E-bike en speed bike. Advies wordt gegeven over kwaliteit, onderhoud en gebruik van de e-bikes. Hiermee ondersteunt Stipbike samen met de gemeente het doel om de verkeersdruk tijdens de spits te verminderen.
Ook de Loendersloot Groep draagt haar steentje bij door advies te geven op verkeerskundig gebied. De Loendersloot Groep is gespecialiseerd in de fietsmobiliteit en is sterk betrokken bij meerdere fietsprojecten zoals de snelfiets route naar Cuijk. Zij ondersteunt de gemeente bij verschillende verkeerskundige aspecten om het fietsen in Nijmegen beter, leuker en veiliger te maken.
Het Dutch Bicycle Centre maakt hierbij zoveel mogelijk gebruik van haar unieke opzet. Door intern en extern samen te werken en de verschillende expertises te bundelen kan er maatwerk geleverd worden, waarmee ze helpen de fietscultuur in Nijmegen naar een nog hoger niveau te tillen.