CWZ: Informatiemiddag over behandeling en hulpmiddelen bij oogproblemen op latere leeftijd

Naarmate mensen ouder worden, krijgen ze steeds vaker problemen met goed zien. Gelukkig is aan veel leeftijdgerelateerde oogproblemen iets te doen. Ouderen en hun naasten die meer willen weten hierover, zijn van harte welkom tijdens de informatiemiddag op 4 oktober in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ).

CWZ organiseert de informatiemiddag samen met Oogvereniging Regio Arnhem/Nijmegen e.o.

 

Behandelingen
Bezoekers krijgen op 4 oktober informatie over behandelmogelijkheden en hulpmiddelen voor oogproblemen bij ouderen. Vier oogartsen van CWZ presenteren de nieuwste behandel-mogelijkheden voor staar, macula-degeneratie en glaucoom bij diabetes mellitus. Naast algemene informatie is er gelegenheid om persoonlijk vragen te stellen.

 

Hulpmiddelen
Voor mensen die minder goed zien, zijn verschillende hulpmiddelen ontwikkeld. Hulpmiddelenleverancier Slechtziend.nl informeert de bezoekers over hedendaagse hulpmiddelen als gesproken ondertiteling, spraaksoftware voor mobiele telefoons en voorleessoftware. Een optometrist/low-vision specialist van hulpmiddelenleverancier Elvea schetst de mogelijkheden van een loepbril voor mensen bij wie een leesbril niet meer voldoende ondersteuning biedt.

 

Begeleiding en belangenbehartiging
Een medewerker van Visio Revalidatie & Advies geeft informatie over de mogelijkheden van begeleiding van mensen met slechtziendheid.

Belangenbehartiger Oogvereniging Regio Arnhem/Nijmegen e.o. laat zien wat ze voor mensen met een oogaandoening kan betekenen en er zijn informatiestands van onder meer de Diabetesvereniging, Macula Degeneratie Vereniging en de Oogvereniging.

 

Waar, wanneer, hoe laat
De bijeenkomst vindt plaats in het auditorium van CWZ op zaterdag 4 oktober 2014. Vanaf 13.00 uur gaat de zaal open voor ontvangst met koffie en thee. Om 13.30 uur beginnen de lezingen.
Na afloop kunnen bezoekers nog even napraten onder het genot van een drankje.

 

Aanmelding

Belangstellenden dienen zich vóór 2 oktober aan te melden bij Ria Koot van de Oogvereniging regio Arnhem-Nijmegen, via (0487) 523750 of per mail r.kootpeters@gmail.com.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.