Concert voor blinde en slechtziende kinderen

Concert voor blinde en slechtziende kinderen georganiseerd door Nederlands Studenten Orkest

Nederlands Studenten Orkest – Ongezien Dichtbij (concert)

Op zaterdag 15 februari 2014 organiseert het Nederlands Studenten Orkest (NSO) in samenwerking met het expertisecentrum Koninklijke Visio, Stichting Bartiméus en het muZIEum

een speciaal middagconcert voor blinde en slechtziende kinderen.

In Concertgebouw de Vereeniging te Nijmegen neemt TV presentator Sipke Jan Bousema samen met het NSO de kinderen mee in een spannend verhaal over muziek, gedichten en instrumenten.

Rondom het concert worden leuke, educatieve activiteiten georganiseerd, waaronder een instrumentenmarkt voorafgaand aan het concert in de Vereeniging en workshops in het muZIEum.

Het NSO houdt ieder jaar een concert voor een bijzondere doelgroep. Eerder werd al gespeeld voor autistische en zelfs dove kinderen.

Dit jaar geeft het NSO een concert voor kinderen met een visuele beperking. Een concert met klassieke muziek is iets waar je als kind met een visuele beperking misschien niet snel naar toe gaat.

Hoe werkt een instrument en hoe voelt het om in een orkest te zitten of zelfs te dirigeren? En wat is het verband tussen taal en muziek?

Voorafgaand aan het concert vindt er in de Vereeniging een instrumentenmarkt plaats, zodat de kinderen een beeld kunnen vormen over een symfonieorkest en de instrumenten die zij tijdens het concert zullen horen.

Naast het concert en de instrumentenmarkt kunnen de kinderen met hun familie op zaterdag 15 februari ook naar het muZIEum.

Hier kunnen de blinde en slechtziende kinderen hun ouders en familie laten ervaren hoe het is om blind te zijn (vooraf reserveren is noodzakelijk).

Tevens zijn er diverse randactiviteiten en workshops georganiseerd in het muZIEum.

Het Nederlands Studenten Orkest wordt ieder jaar samengesteld uit ongeveer 100 studenten. Traditiegetrouw speelt het NSO een groot werk,

een werk van een jonge componist en een stuk met een veelbelovende soliste. Het concert wordt gegeven in de 11 grootste concertzalen van Nederland.

Deze 62e tournee van het NSO ‘Dichtbij NSO’ staat in het teken van gedichten.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.