Vacature Archivaris Studentenvakbond

Archivaris Studentenvakbond in Nijmegen

Studentenvakbond AKKU

Archivaris

Studentenvakbond AKKU is een organisatie met een rijk verleden. Al sinds 1980 zetten we ons voor studenten op allerlei manieren. Van studentenraadfracties tot bezettingen, AKKU heeft een rijk en bewogen verleden. Steeds meer wordt het ook belangrijk voor ons om dit verleden goed te bewaren en over te dragen aan komende generaties. Dit is waarbij jij kan helpen!

AKKU is opzoek naar mensen die actief willen helpen met het beheren en organiseren van ons archief. Afgelopen jaren is er geen actief archiveringsbeleid gevoerd binnen de vakbond, waardoor veel documenten en andere belangrijke objecten ongeorganiseerd in het archief zijn opgeslagen. Naast dat deze organisatie nog moet gebeuren, is er ook behoefte aan het creëren van een nieuw archiveringsbeleid.

Als archivaris zou je je bezig houden met het:

  • Het organiseren van het bestaande archief, beiden fysiek en digitaal
  • Het toegankelijk maken van dit archief voor onderzoekers, beiden intern en extern
  • Het opstellen van een actief archiveringsbeleid dat toegepast kan worden door alle organen binnen de vakbond
  • Het uitzoeken van bepaalde unieke of interessante archiefstukken die uitgelicht kunnen worden

Helaas is dit door onze geringe financieën geen betaalde functie. Natuurlijk kan iedereen die zich in wil zetten voor de vakbond rekenen op onze dankbaarheid en eeuwige waardering. Zonder mensen met de talent en de inzet om de werkzaamheden, opvattingen, en acties van de vakbond uit te zoeken en de goede bewaring daarvan te waarborgen zijn we nergens.

Voor aankomende historici en archivarisen is het een kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met archiveren. Daarnaast zal je met het toegankelijk maken van dit archief ook hedendaagse en toekomstige onderzoekers van sociale bewegingen enorm van dienst zijn. Mocht dit interessant zijn kan er ook gekeken worden naar het koppelen van deze functie met een relevant project of cursus die voor een opleiding voltooid moet worden.

Stuur dan een mailjte naar !

Evenementen

13 mei

13 mei 24

17 mei

Symposium burgerlijke ongehoorzaamheid met FC Sophia

17 mei 24

23 mei

NijmegenFunctie:archivaris studentenvakbond
Startdatum:08-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Studentenvakbond AKKU via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures nijmegen
  2. Archivaris Studentenvakbond Studentenvakbond AKKU 08-05-2024

Bekijk ook andere vacatures