Vacature Adviseur Bodem

Adviseur Bodem in Nijmegen

Logo Werken Bij Gelderse Omgevingsdiensten

Werken Bij Gelderse Omgevingsdiensten

Adviseur Bodem

 • Nijmegen

 • HBO, WO

 • 32-36 uur

Wij zijn op zoek naar een bodemadviseur die ons bodemteam komt versterken.

De Omgevingswet, de toenemende aandacht voor zeer zorgwekkende stoffen als PFAS en ontwikkelingen als regie op de ondergrond, zorgen voor een uitgebreider en steeds gevarieerder takenpakket van ons bodemteam. Onze afdeling is verantwoordelijk voor de milieuvergunningverlening van alle bedrijven in de regiogemeenten van Nijmegen, de complexe bedrijven in de hele provincie Gelderland én de Seveso-bedrijven in Gelderland en Overijssel.


Wat ga je doen?

Jij adviseert vergunningverleners, toezichthouders en juristen over de bodemaspecten van aangevraagde activiteiten. Dat betekent dat je bodemrapporten beoordeelt en indien gevraagd, considerans en voorschriften opstelt. Daarnaast beoordeel je bodemmeldingen in het kader van de Omgevingswet en verstrekt bodeminformatie aan derden als dat nodig is. Ook adviseer je de regiogemeenten met betrekking tot bouwplannen en ruimtelijke ordening (Omgevingsplan).
Wat deze functie uniek maakt is dat de zware industrie tot je werkveld gaat behoren. Dat is zowel qua inhoudelijke complexiteit als bestuurlijke gevoeligheid een uitdagende klus!

Daarnaast werk je mee aan zowel projecten binnen je vakgebied als organisatie-breed. Voor de organisatie-brede projecten lever je een vakinhoudelijke bijdrage.

Binnen ons team hebben we plek voor een medior- of een senior-adviseur.
Als medior-adviseur beoordeel jij in eerste instantie bodemmeldingen en eenvoudige vergunningprocedures. Onder begeleiding van een senior-collega ga je langzamerhand met complexere adviesvragen aan de slag.
Als senior adviseur ligt het zwaartepunt van je werk op het beoordelen van vergunningaanvragen van complexe en bestuurlijk gevoelige bedrijven. Daarnaast signaleer je ontwikkelingen op bodemgebied vanuit de praktijk en beoordeelt de effecten daarvan voor beleid. Ook agendeer je deze ontwikkelingen in regionale en/of landelijke werkgroepen.

Wat je kunt en kent

Je hebt…

 • wo- of hbo-werk- en denkniveau;
 • bij voorkeur een relevante technische opleiding;
 • minimaal twee jaar (medior) of minimaal vijf jaar (senior) relevante werkervaring
 • je voldoet aan de VTH-kwaliteitscriteria 2.2.

Je bent…

Iemand die graag nieuwe dingen leert en initiatief neemt. Je bent analytisch sterk en werkt goed planmatig. Het belang van vergunning-aanvragers, collega's en andere partijen waar je mee samenwerkt, verlies je bij je werkzaamheden niet uit het oog. Je snapt dat iedere partij een eigen belang heeft en weet hoe je hiermee moet omgaan. Daarnaast weet je precies op welke manier je het beste kunt communiceren. Tot slot heb je een goed oog voor de verschillende bestuurlijke verhoudingen.

Wat we je bieden

Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar. De intentie is om dit vervolgens om te zetten naar een vast dienstverband. Je komt te werken in een professionele werkomgeving, met een prettige werksfeer en met de maatschappij als inspiratiebron. Je krijgt veel ontwikkelmogelijkheden en flexibiliteit in werktijden en -locaties. Naast een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer krijg je een vrij besteedbaar Individueel Keuzebudget (IKB) voor doelen die passen bij je levensfase en persoonlijke wensen. Het IKB bedraagt 17,05% van je brutosalaris en bouw je maandelijks op.
Je ontvangt als medior een salaris tussen de €3.558,- en €5.247,- bruto per maand, afhankelijk van je kennis en ervaring (schaal 10 van de cao SGO).
Je ontvangt als senior een salaris tussen de €4.211,- en €5.997,- bruto per maand, afhankelijk van je kennis en ervaring (schaal 11 van de cao SGO).

Je nieuwe werkomgeving

Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) is een samenwerkingsverband van de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen, Wijchen en de provincie Gelderland. We werken nauw samen op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving voor milieu, bouwen, geluid, bodem en water. Met zo'n 300 collega's zetten we ons in voor een goede dienstverlening aan bedrijven en inwoners. Zo zorgen we samen voor een gezonde, duurzame en veilige regio.

Jij gaat deel uitmaken van de afdeling Vergunningverlening milieu, bestaande uit ongeveer 80 collega's. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de milieuvergunningverlening voor alle bedrijven in de regiogemeenten van Nijmegen, de provinciale bedrijven in heel Gelderland én de BRZO en RIE-4-bedrijven in Gelderland én Overijssel. De afdeling bestaat uit het team adviseurs/projectleiders (35) en het team vergunningverleners (45). Binnen het team adviseurs/projectleiders kom je te werken bij de groep Bodem (5).

Heb je vragen?

Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Albert Willemsen, teamleider specialisten Vergunningverlening Milieu, via .

Wil je meer weten over de werving- en selectieprocedure? Bel dan met Chantal Jansen, P&O-adviseur, via .

Zo solliciteer je

Stuur je motivatie met cv vóór 1 juli 2024 naar .

We hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.

- Vergunningverlener bij ODRN

werkt als vergunningverlener milieu voor de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN). "Elke vergunningsaanvraag is een ingewikkelde puzzel, dat vind ik leuk aan mijn werk.

"
 • Apeldoorn, Arnhem, Ede, Harderwijk, Hengelo (GLD), Nijmegen, Tiel

 • HBO, MBO, WO

 • 8-16, 20-24, 24-32, 24-36, 28-32, 30-32, 32-36 uurFunctie:adviseur bodem
Startdatum:07-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:4211 – 5997
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gelderse Omgevingsdiensten via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures nijmegen
 2. Adviseur Bodem Gelderse Omgevingsdiensten 07-06-2024

Bekijk ook andere vacatures