Heb je net een nieuw huis gekocht in Nijmegen, of ben je van plan te gaan verbouwen? Tegenwoordig wordt er dan vaak gekozen voor het leggen van een betonvloer. Een betonvloer is tegenwoordig helemaal hip en wordt steeds populairder onder de Nederlanders. Een betonvloer is er in veel verschillende soorten, wat ervoor zorgt dat je kan kiezen voor de betonvloer die helemaal bij jou past! Hou je van een robuust en industrieel uiterlijk van je woning? Dan is een betonvloer echt wat voor jou!

Hoe wordt een betonvloer gelegd?

Voordat je de betonvloer gaat leggen begint het bij de keuze voor welk soort betonvloer je kiest. Ga je voor een gevlinderde betonvloer, of kies je toch voor een beton gietvloer? Als de keuze is gemaakt, kunnen de voorbereidingen getroffen worden om de betonvloer te leggen. Eerst zullen er staalnetten in de vloer aangebracht worden, zodat de kans op scheurtjes kleiner wordt. Nadat de staalnetten zijn aangebracht zal de gehele ruimte afgeplakt worden, denk hierbij aan de kozijnen en wanden. Dit om te voorkomen dat het beton op plekken terechtkomt waar het niet had mogen komen! Als alle voorbereidingen zijn afgerond, kan het leggen van de vloer beginnen. Via een betonpomp kan het beton via een slang in de ruimte gestort worden, daarna wordt het gevlinderd waarnaar het alleen nog maar hoeft te drogen!

Waarom kiezen voor een betonvloer?

Een betonvloer heeft zijn voor -en nadelen. Zo heeft een betonvloer geen naden, wat ervoor zorgt dat het ontzettend makkelijk is schoon te maken. Daarnaast is de betonvloer tijdloos. Hij kan dus in ieder type woning geïntegreerd worden. Of je nou een betonvloer ziet in een jaren 60 woning of in een nieuwbouwwoning in Nijmegen, de betonvloer past overal! Een nadeel van de betonvloer, die niet vergeten mag worden, is het niveauverschil. Een betonvloer is een industrieel product wat ervoor zorgt dat het nooit helemaal vlak zal zijn. Dit is een nadeel dat geaccepteerd moet worden en weegt hopelijk een stuk minder zwaar door alle voordelen!

Wat zijn de kosten?

Hoe groter de oppervlakte, hoe goedkoper het wordt om een betonvloer te storten. Afhankelijk van het type gebouw waar de betonvloer gestort moet worden, ligt de gemiddelde prijs van een betonvloer tussen de 50 en 150 euro per vierkante meter. Afhankelijk van de oppervlakte die bedekt moet worden, het type gebouw en de persoonlijke voorkeuren. Ook mogen de kosten van de voorbereidende werkzaamheden niet vergeten worden! Al deze factoren wegen mee in de prijs die een betonvloer zal kosten. Het is geen goedkope investering, maar over het algemeen betalen gietvloeren hun prijs op de lange termijn wel uit. De betonvloer gaat namelijk jaren mee en zijn makkelijk in onderhoud.

Ben je inmiddels overgehaald?

Een betonvloer heeft zo zijn voordelen en nadelen. Afhankelijk van wat jouw voorkeur is past een betonvloer perfect of juist helemaal niet bij jou. Het is dus belangrijk om af te wegen wat je persoonlijk belangrijk vindt in het aanschaffen van een vloer, aan wat voor eisen het moet voldoen en welk budget je ervoor over hebt. Neem deze factoren mee in je zoektocht, en wie weet vind jij binnen enkele weken de perfecte vloer die bij jou past!