New Arts Nijmegen organiseert op 20 december  ‘Inside out’, een talkshow over depressie bij de Lindenberg locatie Aldenhof.

Het doel van deze talkshow is om het taboe wat nog steeds op depressie ligt te doorbreken. Door middel van een quiz, stellingen en filmpjes wordt het publiek betrokken bij de discussie. Er zijn verschillende mensen die hun verhaal doen, waaronder Evi Arragon, schrijfster van het boek ‘Ik ben (niet) normaal’. Het zal leerzaam worden, maar New Arts vindt het ook belangrijk dat het een leuke avond wordt: er komt een live band, er zijn hapjes, en na afloop mag er gedanst worden. Iedereen is welkom!


Taboe op depressie
Er heerst nog altijd een taboe op depressie. Terwijl veel mensen ermee te maken hebben wordt er nog altijd niet makkelijk over gesproken. Ook jongeren kunnen in een depressie raken of te maken krijgen met een depressie in hun omgeving. Om dit onderwerp bespreekbaar te maken organiseert New Arts deze talkshow. Drie gasten met ervaring vertellen hun verhaal: Evi, schrijfster van het boek ‘Ik ben (niet) normaal’, Daniël, die op dit moment zelf in behandeling is, en Nancy Manders, zijn psycholoog. Er komt een quiz om te zien hoeveel jij eigenlijk weet van dit onderwerp, en door middel van filmpjes en stellingen wordt er een discussie met het publiek gehouden.

Een leuke avond
De wintertijd is vaak een moeilijke tijd voor mensen met een depressie, daarom willen wij er graag een gezellige en leuke avond van maken. Daarom worden in de pauze lekkere hapjes geserveerd en is er een live band aanwezig. Aan het eind van de avond mag er gedanst worden. Zo kan een avond met een zwaar onderwerp toch vrolijk en luchtig worden afgesloten.

Praktische informatie
Inside Out is op donderdag 20 december van 20.00 tot 22.00 uur met een korte pauze. Het bijwonen van de talkshow is gratis, maar als je verzekerd wilt zijn van een plekje kan je reserveren bij roche@newartsnijmegen.nl. De talkshow vindt plaats op de Aldenhof 1390 te Nijmegen Dukenburg. De talkshow komt tot stand met een financiële bijdrage van Stichting Ik ben geweldig.Over New Arts Nijmegen
New Arts Nijmegen is een platvorm voor, door en met jongeren waar nieuwe kunsten, ruimte om jezelf te uiten en talentontwikkeling voor iedereen de belangrijkste doelstellingen zijn. New Arts is gehuisvest in de Lindenberg Aldenhof (LA) in Dukenburg.