De eerste helft van het theaterseizoen in de Lindenberg zit er bijna op. Na het ‘Pepernotencircus’ – een eigen productie van de Lindenberg met cursisten en professionele acteurs – volgen Tg. Winterberg en Esther de Koning met de allerlaatste professionele jeugdvoorstellingen van het jaar.

‘In de kelder staat een huis’(2+) van Tg. Winterberg

Tg. Winterberg is een eigenzinnig theatergezelschap dat energiek en inventief theater met objecten, installaties, poppen en acteurs maakt. Op zondag 9 december speelt het gezelschap maar liefst twee keer voor de allerkleinsten. ‘In de kelder staat een huis’ is een prachtige beeldende voorstelling over je fantasie de vrije loop laten en het vormen van een nieuwe werkelijkheid.

Esther de Koning met ‘Ping’(8+)

Esther de Koning vertelt in de voorstelling ‘Ping’ hoe het zo gekomen is, dat alles ineens helemaal anders was. Maar ook dat anders na een tijdje weer gewoon wordt. De Theaterkrant gaf haar maar liefst 5 sterren: “Esther de Koning kan haar bijzonder levendige fantasie op de scène vertellen en verbeelden. Zonder attributen, alleen met haar eigen soepele lijf, haar grimassen en haar stem. Ze dompelt haar publiek onder in een heerlijke brok absurdistisch verteltheater.”

Jeugdvoorstellingen in het nieuwe jaar

Ook in 2019 kan er weer volop genoten worden van jeugdtheater in de Lindenberg, te beginnen met het ‘Monster Mania Festival’ dat wordt georganiseerd in het kader van het 5-jarig bestaan van Meneer Monster. Later in het jaar worden meer avonturen beleefd met onder andere Hippe Gasten, Dirk Scheele, Duda Paiva en theater Gnaffel. Natasja van Geel, hoofd programmering bij de Lindenberg: “Duda Paiva en theater Gnaffel brengen poppenspel op een geheel eigen niveau. Verbluffend hoe poppen, soms niet meer dan een hoofd, een heel eigen karakter krijgen. Een aanrader voor groot en klein.” Duda Paiva was eerder al te zien op Festival op ‘t Eiland waar een bezoeker na afloop verzuchtte nog nooit zo’n mooie voorstelling gezien te hebben.

Voor meer informatie en het verkrijgen van kaarten: www.delindenberg.com

Foto: In de kelder staat een … – cr. Kamerich & Budwilowitz_ Eyes