Het Wintertuinfestival, dat van 20 tot en met 25 november 2018 plaatsvindt in Nijmegen, gaat over de vraag: Wat horen we als we luisteren? Tientallen schrijvers, dichters, wetenschappers, muzikanten en kunstenaars gaan in op dit thema. Zowel grote literaire namen als aanstormende talenten reizen af naar Nijmegen. Op donderdagavond 22 november reist presentator, columnist en programmamaker Tim den Besten af naar de Radboud Universiteit voor een college.

Of het nu in een tent is of in een bungalow, op de thee of op een eiland: weinig mensen kunnen nog zo goed luisteren als Tim den Besten. De columnist en programmamaker van de VPRO gaat voor het derde seizoen van Tims ^ Tent in gesprek met o.a. Marieke Lucas Rijneveld en Wintertuinfestivalgast Stefano Keizers, en ging daarnaast afgelopen zomer op de thee bij bijzondere mensen: een duivenfluisteraar, een Soedanese vluchteling, een wereldkampioen powerliften op leeftijd (135 kilo, 70 jaar), en vele andere persoonlijkheden. Voor andere programma’s verbleef Tim een tijd in een verzorgingshuis om dichter bij ouderen te komen en reisde hij af naar Oekraïne om de eerste Gay Pride aldaar mee te maken. Tim is een scherp luisteraar, en zal vanavond vertellen over de geluiden van nu.

Voorafgaand aan Tims college zijn er voordrachten van oud-campusdichter Merel van Slobbe en schrijver Martin Rombouts.

Dit programma wordt georganiseerd in samenwerking met Cultuur op de Campus en vindt plaats in Theater C, de nieuwe theaterzaal op de Radboud Universiteit.

Wintertuinfestival: Tims college

Datum: Donderdag 22 november 2018

Tijd: 20.00-21.30u (deuren open: 19.30u)

Locatie: Theater C, Elinor Omstromgebouw, Radboud Universiteit. Heyendaalseweg 141

Entree: € 7,50 / € 5,00

Kaartverkoop en meer info: wintertuinfestival.nl

Over het Wintertuinfestival

Het Wintertuinfestival, dat van 20 t/m 25 november plaatsvindt in Nijmegen, gaat over de vraag: Wat horen we als we luisteren? De festivalredactie gaat op zoek naar nieuwe vormen van gesprek over maatschappelijke thema’s die moeilijk bespreekbaar lijken. En dat doen ze niet alleen! Onder meer Akwasi, Jaap Robben, Alex Boogers, Tim den Besten, Niña Weijers, Vincent Bijlo, Alfred Birney, Abdelkader Benali, Linde Schöne, Gloria Wekker, Stefano Keizers, Johan Harstad, Hanneke Hendrix, Radna Fabias en Alma Mathijsen reizen in het laatste weekend van november af naar Nijmegen. Daarnaast staat er heel veel aanstormend talent op het podium. Kijk voor het programma op wintertuinfestival.nl.

Foto: Tim den Besten