De ondernemers in de binnenstad hebben de handen ineen geslagen om Sinterklaas zich hier helemaal thuis te laten voelen in Nijmegen. Op 1 en 2 december komen zij met een speciaal Sinterklaasweekend, vol leuke sinterklaasactiviteiten en sint-acties.

Diverse ondernemers doen iets extra’s en geven zo ook de bezoekers een leuke ‘bonus’ rond Sinterklaas. Op de site bonus.centrumnijmegen.nl vind je wat er allemaal te halen en beleven valt. En bij welke binnenstadondernemers je daarvoor moet zijn.

Sinterklaas door de hele binnenstad
In de Marikenstraat is een Silent Pietendisco waar je met de pieten kunt dansen. In de Hertogstraat moet je op zoek naar de 10 verloren letters van de Sint. Ook rijden er knotsgekke pietermannen met een speciale Pieten Express door de Molenpoort Passage langs alle winkels. Daarnaast zijn er nog enkele bedrijven die een speciale Sint-actie hebben, ook voor volwassenen. De deelnemende bedrijven zijn te herkennen aan de speciale ‘BONUS Sinterklaas Weekend’ poster. Wie niet kan wachten kijkt alvast op bonus.centrumnijmegen.nl voor een totaaloverzicht van het Sinterklaasweekend.

Activiteiten van ondernemers tijdens het Sinterklaasweekend
De activiteiten van de ondernemers lopen flink uiteen. Je kunt pepernoten proeven bij het MuZIEum, je eigen chocoladeletter versieren in de HEMA en naar het Pepernotencicrus in de Lindenberg. Zet je schoen bij Mexicaans restaurant Popocatepetl, doe mee met de Zwarte Pieten Wobbelyoga bij ‘Wonder for Kids’ of kom kleuren op het kleurterras bij Pannenkoekenrestaurant ’t Hoogstraatje.

Speciale sintacties en kortingen
Ook hebben enkele ondernemers tijdens het Sinterklaasweekend leuke sintacties, zoals kortingen op sinterklaascadeaus (bij onder meer Intertoys, Tante Hannie, Capello en De Snuffelhoek), een gratis chocoladeletter (bij Doppio) of een gratis speculaas likeurtje bij het kopen van een koffie na het eten (bij Cafe Daen).

Het Huis van Sinterklaas
En heb jij je pietendiploma al? Het gratis pietenboekje kun je halen bij Het Huis van Sinterklaas, in de Mariënburgkapel. Wie weet kom je de Sint daar ook tegen. In het pietenboekje staan diverse activiteiten die je kunt doen om een stempel te halen. Loop de route in de stad met alle mijters en verzamel de stempels. Als je alle stempels bij elkaar hebt, dan kun je Sinterklaas hem laten ondertekenen in Het Huis van Sinterklaas.

Kortom
Er is dus van alles te doen in de stad tijdens het Sinterklaas Weekend van 1 en 2 december. Wil je meer informatie? Bezoek dan de website www.bonus.centrumnijmegen.nl