De hele maand november draait het in de Bibliotheek Gelderland Zuid om voeding, het thema van de landelijke Nederland Leest-campagne. Schrijver en ‘wandelende culinaire encyclopedie’ Ronald Giphart is op 7 november te gast in Bibliotheek De Mariënburg. Op 12 november neemt Linette Mak bezoekers van de bieb mee op haar ontdekkingsreis naar de relatie tussen eten en seks.

De hele maand november mag iedere bezoeker, ook als niet-lid van de bieb, het gratis geschenkboek ‘Je bent wat je leest’ ophalen in de bibliotheek. Dit boek bevat bijdragen over voeding van vijf specialisten: Rosanne Hertzberger, Joël Broekaert, Pierre Wind, Charlotte Kleyn en Marion Pauw. De ambassadeur van Nederland Leest, Ronald Giphart, schreef het voorwoord. Hij is op 7 november van 20.00 tot 22.00 uur te gast in Bibliotheek De Mariënburg om te vertellen over zijn passie voor lekker eten. Dit jaar verscheen zijn boek ‘Smakelijk!’, met de lekkerste stukken over zijn favoriete gerechten. Aan het eind van de avond verlaat je vast lekkerbekkend de bibliotheek.

Naast het strelen van de smaakpapillen zouden sommige etenswaren goed zijn voor de seksuele gezondheid. Verhogen oesters en asperges echt je libido? Welke rol kan voedsel in je seksleven spelen? Initiatiefnemer van blog De Wilde Boerin, Linette Mak, neemt je mee in haar ontdekkingsreis naar de relatie tussen eten en seks. Van afterdinnerdip naar afterdinnerwip? Laat je informeren en vooral inspireren op deze avond!

Een kaartje voor de lezing van Ronald Giphart kost voor bibliotheekleden en studenten €7,50, overige bezoekers betalen €10,- . Voor de lezing van Linette Mak betalen leden en studenten €5,00 en overige bezoekers €7,50. Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via www.obgz.nl.

Foto: Marc Deurloo