Op maandag 10 en dinsdag 11 december laten de bands van de Lindenberg Pop & Rockschool van zich horen op twee podia in het Lindenberg Café No23 (Ridderstraat 23, Nijmegen).

Onder de noemer ‘De Eerste Klap’ beklimt om 19.30 uur de eerste band het ene podium en geeft daarna het estafettestokje door aan een band op het andere podium. Zo wisselen bands op beide podia elkaar de hele avond af. De laatste muzikale trillingen zullen rond 22.00 uur plaatsvinden.

Nieuwe en oude bands
Sommige bands speelden al eerder de sterren van de hemel op Lindenbergpodia én andere podia, en zullen laten zien wat ze sinds september bijgeleerd hebben. Voor andere bands zal De Eerste Klap de podium-vuurdoop zijn.

Line-ups
Op maandag 10 december spelen de bands Black out, Blazersbende, Music bites, Smashed, The Music Masters, Pitch, Monday Monkeys, The Mellow Tones, Pleeboy & the peasant, Groovepilots en
Out of the blue. Op dinsdag 11 december spelen de bands The New Jukebox, Bjoetiekees, Startersband, Klein Akoestisch Ensemble, Eastwood, Bronuts ,IDK, Stealpan, Seconds from nowhere en Tequila Waves. Ook zal op beide avonden een docentenband van zich laten horen.

Over de Pop & Rockschool
De Pop & Rockschool is een voor Nijmegen unieke lesvorm waarbij leerlingen wekelijks les op hun instrument hebben en daarbij in een band spelen onder begeleiding van een docent. Minimaal drie optredens per seizoen zijn ook onderdeel van het lespakket. De Pop & Rockschool is erg populair onder jongeren tussen 11 en 20 jaar; het aantal deelnemers is de laatste jaren sterk gegroeid.

Praktische informatie
De Eerste Klap is gratis te bezoeken in het Lindenberg Café No23. Reserveren hoeft niet; je kan gewoon binnen komen lopen. Meer informatie op www.delindenberg.com. Je vindt de bands van de Lindenberg ook op facebook onder ‘Lindenberg Pop & Rock’.