De heer Cuppen (59) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange verdiensten als dirigent en pianist bij Kinderkoor Dukenburg.

De heer Cuppen is begonnen als dirigent en werd later pianist bij het Kinderkoor Dukenburg. Het kinderkoor is onderdeel van de grotere organisatie van de Ontmoetingskerk. De heer Cuppen is een enthousiast meedenker en initiatiefnemer van allerhande activiteiten om mensen binnen de Ontmoetingskerk en in de wijken van Dukenburg via muzikale activiteiten te verbinden. Hij organiseert bijvoorbeeld Sint Maarten, geeft muziekles op een basisschool, schreef een lied voor het 40- en 50-jarig bestaan van Dukenburg, verzorgt optredens met het kinderkoor bij ‘Dukenburg presenteert’ of de Zonnebloem en leidt een band bij het theaterweekend voor jongeren van Dukenburg in de Ontmoetingskerk. Bij alle jubelfeesten en kerkelijke hoogtijdagen is hij present. Als pianist, dirigent, schrijver van feestliederen of arrangementen. Hij coördineert al lang de jaarlijkse kerstsamenzang. Daarnaast valt hij regelmatig in bij andere koren in de Ontmoetingskerk in Nijmegen of in de regio om te dirigeren of concerten te begeleiden.

Elke vrijdag repeteert het kinderkoor. De heer Cuppen verzorgt het repertoire, componeert liedjes, organiseert kinderkampen. Hij is al vele jaren enkele uren per week bezig met het kinderkoor. Hij heeft in het koor veel enthousiasme en muzikaliteit gebracht. Kinderen komen graag zingen, bespelen instrumenten en verkleden zich voor de rol die ze zingen. Door de verbinding, saamhorigheid en sfeer die hij brengt, hebben meerdere kinderen langdurig een vriendengroep overgehouden aan het kinderkoor en blijven ze regelmatig op allerlei gebieden muzikaal actief

Daarnaast heeft hij in zijn studententijd op de piano uitvaarten muzikaal ondersteund in de Daniëlskerk, was hij dirigent bij het jongerenkoor van de Maria Geboortekerk in Nijmegen- Oost en is hij tevens pianist en dirigent geweest bij het jongerenkoor Assumptio in de Daniëlskerk.

Foto: Gemeente Nijmegen