Het leven van Marc de Hond is één grote aaneenschakeling van verandering: hij ging van internetondernemer tot 3FM-dj en van keeper bij voetbal tot rolstoelbasketballer bij Oranje. Nu is hij presentator, schrijver, spreker, dagvoorzitter én theatermaker.

In zijn nieuwe voorstelling ‘Voortschrijdend Inzicht’, op 25 oktober in de Lindenberg te zien, legt hij op inspirerende wijze uit hoe hij tegen wil en dank expert werd in omgaan met verandering. Nadat De Hond in 2002 een dwarslaesie kreeg, deed hij er alles aan om weer te kunnen lopen. Dat lukte uiteindelijk, maar met veel moeite en niet op een manier waar hij gelukkig van werd. Uiteindelijk heeft hij zijn dwarslaesie omarmd, er een boek over geschreven en een theatervoorstelling over gemaakt.

Nog steeds deelt Marc de Hond zijn ervaring over het omgaan met veranderingen op het podium. In deze derde, landelijke solovoorstelling vertelt hij over zijn veranderende kijk op religie, monogamie, Zwarte Piet en de manier waarop wij omgaan met het milieu. Tot zijn grote verbazing is klimaatverandering nooit een serieus onderwerp op de agenda. Hoe komt het dat bewoners van een land dat grotendeels onder zeeniveau ligt, zich zo weinig zorgen maken over klimaatverandering? De Hond: “Als ik naar een goede horrorfilm ga, weet ik dat ik niet in gevaar ben maar voel ik mij toch onveilig. Als het over de opwarming van de Aarde gaat dan is dat precies andersom: ik weet dat het bloedlink is maar ik voel het niet.” Met zijn theatervoorstelling probeert Marc de Hond de kijk van zijn publiek op klimaatverandering te veranderen. Bij de voorpremière op 17 oktober in Katwijk doet hij dit op een wel heel bijzondere manier: de cabaretier speelt dan voor een publiek dat volledig in het water ligt in het duurzaamste zwembad van Nederland.

Voor meer informatie en het verkrijgen van kaarten: www.delindenberg.com