Ko Zwanenburg zal op 24 juli tijdens het orgelconcert in de Stevenskerk alle mogelijkheden van het Königorgel aanspreken voor zijn finalestuk: Sonate in c moll over Psalm 94 van Julius Reubke.

Het spelen van dit stuk vergt volgens de organisatie een uitmuntende pedaaltechniek. Psalm 94 is een groot orkestraal zeer virtuoos symfonisch gedicht dat vrij precies de sfeer van de psalmtekst volgt met een thema dat in alle delen terugkeert. De compositie is geïnspireerd op werken van Liszt en opera’s van Wagner. Psalm 94 is niet vaak tijdens concerten te beluisteren. Zwanenburg gaat de uitdaging van dit grootste werk aan, na een viertal kleinere werken van Bach en Schumann.

Informatie over de Concertzomer 2018 is te vinden op nijmeegseorgelkring.nl

Locatie: Stevenkerk Nijmegen
Toegang: 10 euro
Aanvang: 20.30 uur