Het bedrijf NXP komt met en nieuwe serie chips voor zelfrijdende en elektrische auto’s. Deze microprocessors zorgen ervoor dat de auto’s nog veiliger sturen, stoppen en starten. Zoals iedereen weet gaat de ontwikkeling op het gebied van autonoom rijden snel en is er dus ook een groeiende vraag naar bijbehorende, vooral veiligheidsbevorderende, computeroplossingen. Hiervoor gaat NXP ook opnieuw flink investeren in hun Nijmeegse fabriek.

Inschatten van veiligheidsrisico’s

Een werknemer van de automotivetak van NXP zegt hierover: “We zien dat de verschuiving naar nieuwe generatie autonome en elektrische voertuigen autofabrikanten grote uitdagingen geeft. Ze hebben graag snel chips in handen die genoeg kracht en capaciteit hebben om de omslag te maken naar zelfrijdend en slimme hybride en elektrische voertuigen. Auto’s kunnen extreem intelligent zijn, maar als de computer niet veilig handelt, heb je geen betrouwbare autonome auto.” Hierop wil de NXP dus inspelen met hun nieuwe serie processors.

Het moeilijkste voor de processors is het inschatten van veiligheidsrisico’s. Normaal gesproken, als een bestuurder de rem intrapt, mindert de auto vaart omdat hij zo is ingesteld. Met een zelfdenkende auto moet de auto dit vanzelfsprekend zelf doen, net zoals starten en sturen. Vanwege de grote vraag naar zulke chips heeft NXP opnieuw 17 miljoen euro geïnvesteerd. Dit is de vijfde investering in vijf jaar tijd. ICN8, zoals de Nijmeegse fabriek heet, is een grote producent van de speciale chips voor netwerken in de auto.

Autoverzekeringen

Hoe de autoverzekeringen voor zelfrijdende auto’s eruit komen te zien is nog niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is als je voor jouw niet-zelfrijdende auto een autoverzekering zoekt je op de goede plek bent op Autoverzekering.nl. Hier kan je onafhankelijke je autoverzekering vergelijken, zo verzeker je jezelf altijd van de goedkoopste autoverzekering. Met al jouw vragen kan je gewoon terecht bij de klantenservice, want je gaat pas je autoverzekering afsluiten op Autoverzekering.nl als alles 100% duidelijk is voor jou!