Museum Memoires is een nieuw programma in Museum Het Valkhof voor mensen met dementie en hun dierbaren. Deelnemers bekijken samen een aantal objecten in het museum, waarover ze met elkaar in gesprek gaan.

Het genieten van kunst en de persoonlijke beleving staan centraal. Door het delen van verhalen, herinneringen, associaties en ideeën, brengen de deelnemers de museumobjecten samen tot leven. De eerste Museum Memoires van Museum Het Valkhof vindt plaats op vrijdagmiddag 15 juni van 14.30-16.00 uur.

Museum Memoires is geïnspireerd op Onvergetelijk Museum, dat in 2013 door het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum ontwikkeld werd naar voorbeeld van het succesvolle Meet Me at MoMA -programma van het Museum of Modern Art in New York. Museum het Valkhof wil Museum Memoires vanaf september 2018 structureel aanbieden.

Inschrijven voor het programma op 15 juni 2018 kan via: publiekszaken@museumhetvalkhof.nl. De kosten voor Museum Memoires bedragen € 15,- voor 2 personen (mantelzorger en Alzheimerpatiënt). Dit bedrag is inclusief museumticket, rondleiding en een consumptie.

Museum Het Valkhof draagt met een indrukwekkende collectie het verhaal van ruim 5000 jaar geschiedenis uit. We willen aan een zo breed en divers mogelijk publiek laten zien hoe kunst en cultuur ons wereldbeeld kleuren. Het museum is gevestigd in een spraakmakend gebouw, een ontwerp van Ben van Berkel, aan het Valkhofpark; het historische hart van Nijmegen.