Het Valkhof Kunstcafé op vrijdag 15 juni belooft weer bijzonder te worden. De Vlaamse fotograaf Lieve Blancquaert is dan gastspreker.

Haar werk is momenteel in het museum te zien in de kleine maar indrukwekkende presentatie ‘Vijf dialogen’, waarbij ze een aantal van haar werken koppelde aan vijf objecten uit de museumcollectie. Daarnaast vertelt Nico Huijbregts over het project ’99+1′. Het Valkhof Kunstcafé – een podium voor prikkelende ontmoetingen rond beeldende kunst – vindt plaats op de galerij van Museum Het Valkhof, van 17-19 uur. De toegang is gratis.

Sprankelend programma
Naast bovengenoemde sprekers verwelkomt het Kunstcafé nog meer gasten. In de rubriek ‘The Making of Maria’ vertelt dr. Miranda Bloem over de voorbereidingen rondom de tentoonstelling ‘Ik, Maria van Gelre’ en haar interessante ontdekkingen in de miniaturen van het gebedenboek. Ook horen bezoekers weer een intrigerend verhaal over een object uit het depot van Museum Het Valkhof. Tijdens ‘Uit het Hart’ staat de microfoon open voor iedereen die in 1 minuut iets wil vertellen over een initiatief op het gebied van kunst en cultuur in en om Nijmegen. Heidi Koren sluit het programma af met een gedicht. De presentatie van het Valkhof Kunstcafé is in handen van Babette Degraeve.

Valkhof Kunstcafé
Het Valkhof Kunstcafé is een initiatief van de Vrienden van Museum Het Valkhof, samen met het museum. Het is een podium voor wat leeft in de wereld van de beeldende kunst, in en buiten Nijmegen. Muziek, drankjes en hapjes dragen verder bij aan een informele sfeer. Wie op de hoogte wil blijven van het Valkhof Kunstcafé, meldt zich aan voor de nieuwsbrief via www.museumhetvalkhof.nl.

Foto:
Lieve Blancquaert in ‘Vijf dialogen’, gefotografeerd door Bert Beelen