Voor de vijftiende keer kan iedereen genieten van Afrikaanse sferen op het Afrikafestival in het Thiemepark in de wijk Bottendaal. Aanstaande zondag vindt het festival plaats van 14.00 uur tot 20.00 uur. .

Stadsdichteres Amal Karam komt als eerste optreden. Zij opent om 14:00 het Afrikafestival. Traditiegetrouw start de Nijmeegse band Fourou Kourou Ba het Afrikafestival muzikaal. Zij gaan los van 14:10 tot 15:00 op het grote podium. Het Eritrese bandje ‘Tigrinia life’ treedt daarna op, van 15:00 uur tot 15:45 uur. Balboa is er dit jaar ook weer bij. Luister van 16.00-17.00u naar de swingende band op het grote podium van het Afrikafestival. Twee Syrische muzikanten maken onder de naam ‘Aleppo’ mooie Syrische Folk muziek uit Aleppo en Damascus. Ze spelen van 17:00 uur tot 18:00 uur op het kleine podium. Yolanda Y’awa treedt van 18.30 tot 19.30 samen met haar band op het grote podium op. Patrick Tromp, een djembé speler uit de buurt, is ook dit jaar op het Afrikafestival. Dit jaar zal hij het festival afsluiten van 19:30 tot 20:00.

Steeds meer bands, dansers en andere liefhebbers van de Afrikaanse culturen weten ons te vinden. Zo hebben we een doorlopend programma van muziek, dans en verhalen op zelfs twee podia. Op de Afrikaanse markt staan nog meer kramen met bijzondere, eerlijke producten uit vele landen. Ook de kinderactiviteiten hebben een Afrikaans tintje. Het festival in het park is van 15.00 tot 21.00 uur.

Afsluiting met Afrikaanse disco in de Thiemeloods
De hele dag kunnen mensen genieten van live acts door Fourou Kourou Ba, Claude Mukwaba en Badala, maar ook van schrijvers en beginnende artiesten. Na het festival in het park gaan we bovendien door met dansen in de Thiemeloods, op muziek van onder meer de Afrikaanse DJ Payola”, vertelt organisator Remy Angel.

Al 14 jaar een begrip in Nijmegen
Het Afrikafestival wordt ditmaal voor de veertiende keer georganiseerd. Tot drie jaar terug door Stichting Bona Baana en daarna hebben zij het stokje overgedragen aan Fair2, Fairweggistan en de Thiemeloods. Deze organisaties hebben een warm en sociaal hart voor Afrika en de meesten werken al jaren op het continent. “Met het festival hopen de positieve kant van het continent te delen en willen we extra geld ophalen om onze activiteiten te ondersteunen”, besluit organisator Caroline de Greeff.

Goede doelen
De organisaties achter het Afrikafestival Nijmegen halen met de verkoop van dranken naast de kosten voor de bands ook geld op voor hun eigen goede doelen in de wijk, in Nijmegen of in Afrika. Met dat geld willen ze bijvoorbeeld meer verbinding tot stand brengen of meer ondernemerschap stimuleren. Bovendien worden de meeste kramen op de markt gerund door mensen die hun mooie producten verkopen om daarmee bij te dragen aan projecten en ontwikkeling in Afrika.
Toegang tot het festival is gratis en voor alle leeftijden!
Het festival begint om 15.00 uur en sluit de live optredens en markt in het park om 21.00 uur af. Vanaf 21.00 uur gaat de African Party door in de Thiemeloods, met Afrikaanse DJ’s.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.afrikafestivalnijmegen.org
Volg het festival via: www.facebook.com/AfrikaFestivalNijmegen of www.twitter.com/NAfrikafestival

De organisaties: www.fair2.org / www.fairweggistan.org / www.thiemeloods.nl

Bij slecht weer wordt het festival naar de Thiemeloods verplaatst, grenzend aan het Thiemepark.