Iedere vakantie worden in het muZIEum in Nijmegen extra activiteiten georganiseerd die de bezoeker nog verder meenemen in de wereld van blinden en slechtzienden. Deze meivakantie, van 28 april t/m 13 mei, houdt het muZIEum nog even vast aan de gezelligheid van Koningsdag met het thema Holland. Bezoekers kunnen meedoen aan ‘Spelen zonder zicht’ of ga op puzzelavontuur op het doe-plein. De zintuigen worden weer volop geprikkeld!

Winnen met je ogen dicht

Is het mogelijk om gebruik te maken van andere zintuigen zoals tast en gehoor bij het spelen van spelletjes of zijn je ogen hierbij toch echt onmisbaar? In spelen zonder zicht staan in het pikkedonker oudhollandse spellen zoals sjoelen en blikgooien klaar. Bijgestaan met raad en daad door ervaringsdeskundigen, de blinde en slechtziende gidsen, gaan bezoekers de uitdaging aan.

Puzzelavontuur

Ook nu valt er weer veel te leren in het muZIEum, het doe-plein is in de meivakantie namelijk het decor van een interactieve puzzeltocht. Aan de hand van opdrachten gaan de bezoekers op zoek naar feitjes en weetjes over blind- en slechtziendheid. Niet alleen op het doe-plein, maar ook bij de ervaringsdeskundigen vallen er antwoorden te halen!

Meer informatie, data en prijzen op de website: muzieum.nl/meivakantie