Museum Het Valkhof doet mee en presenteert haar ‘echte goud’in het afsluitende weekend van de Nationale Museumweek van 14 tot en met 15 apri

Zowel op zaterdag als zondag zijn er speciale kinderrondleidingen met als thema ‘Een schat gevonden!’. Museumexperts vertellen spannende verhalen over archeologen die Romeinse schatten hebben ontdekt. Schatten die nu te zien zijn in het museum, zoals bijvoorbeeld bijzondere gouden Romeinse munten die niet zo lang geleden gevonden zijn in een boomgaard in de Betuwe… Op zondag vertelt dr. Annelies Koster, Hoofd Gelders Archeologisch Centrum, over deze unieke gouden Romeinse muntschut.

Tijd kinderrondleidingen op 14 en 15 april: 13.30-14.30 uur en 15.00-16.00 uur
Tijd lezing ‘Gouden muntschat’ op zondag 15 april: 15.00-16.00 uur

Kosten: gratis op vertoon van museumticket