Moederdag betekent voor vele Nijmegenaren al jarenlang een bezoek aan het Valkhofpark. Op zondag 13 mei vindt tussen 14.00 uur en 24.00 uur voor de 36ste keer De Dag van het Levenslied plaats. Koos Alberts is één van de artiesten die optreedt.

Om 14.00 uur barst het feest los met vrolijke feestzager Rooie Rico als middagpresentator. Maar liefst 22 acts doen mee aan het festival. Een kleine greep uit het programma: De Triesto’s, Sjon & Sjakkelien, De Hertenjagers, Antje Apfelkorn, Ronnie & Razende Ronda’s en de helemaal uit Friesland: zanger JôN met een dakje. Koos Alberts treedt om 18.00 uur op.

Slotact

De avondpresentatie is in handen van de talentvolle rondborstige Anitaas uit Utrecht. Om 23.30 uur start een spetterende slotact, die traditioneel geheim blijft.

Treurplaat

Speciaal voor de 36ste editie is er een treurplaat gemaakt (ook geschikt voor volwassenen). Om deze wat op te vrolijken kunnen mensen deze naar eigen inzicht inkleuren met hun favoriete levensliedkleuren. Er zijn diverse prijzen te winnen. Download de Treurplaat via de website of Facebook en lever ’m op zondag 13 mei vóór 17.00 uur in bij het kinderpodium zodat rond 17.30 de winnaars bekend gemaakt kunnen worden.

Kidspodium

Tijdens de 36e editie is er extra aandacht voor kinderen. Voor het kidspodium wordt samengewerkt met de Lindenberg en ROC Nijmegen. In de ruïne zijn er in de middag allerlei kinderactiviteiten. Zo kunnen kinderen knutselen, worden ze geschminkt en kunnen ze hun energie kwijt op het luchtkasteel. Er is een knallende workshop Emmertrommelen en ze kunnen hun eigen schilderij fietsen. Ook komt Troef Theater voor en met kinderen muziek maken en kunnen ze carrière in het levenslied starten tijdens de Levenslied-Miniplaybackshow.

Meer weten? Kijk op www.dedagvanhetlevenslied.nl en www.facebook.com/Dagvanhetlevenslied. De toegang is gratis.

Foto: Koen Wijnhoven