Trumpism rules the world, so what happened to America? Bijzonder thema voor een intrigerend programma van Het Gelders Orkest en journalist en Amerika kenner Eelco Bosch van Rosenthal, op donderdag 15 maart in Concertgebouw De Vereeniging.

Precies 50 jaar geleden hield Robert Kennedy zijn legendarische speech naar aanleiding van de moord op Martin Luther King. De Amerikaanse componist Raymond Horton bewerkte deze beroemde tekst tot een symfonisch werk met Robert Kennedy als solist op tape. Een muzikale uitdrukking van historische woorden
die in het Amerika van nu weer razend actueel lijken. Eelco Bosch van Rosenthal neemt het publiek mee langs deze en andere typisch Amerikaanse stukken, brengt muziek en historische achtergrond samen en laat zien waar muziek een uitdrukking van kan zijn. Eelco Bosch van Rosenthal is vooral bekend als Amerika-correspondent voor het NOS Journaal. Hij studeerde letteren in Groningen met Amerikanistiek als
afstudeerrichting. In 2016 was de door hem gepresenteerde reisdocumentaireserie ‘Droomland Amerika’ bij de VPRO te zien. Hij is verslaggever en presentator bij Nieuwsuur en schrijft voor diverse media.

Classical Vibes
Dit programma is het tweede in de reeks ‘Classical Vibes’. Klassieke muziek,
verrassend en anders.

Concertgebouw De Vereeniging Concertgebouw De Vereeniging
donderdag 15 maart | 20.30 uur
Het Gelders Orkest & Eelco Bosch van Rosenthal
What happened to America?