Nijmegen draagt de titel European Green Capital 2018 en Rabobank wordt hoofdsponsor. De gemeente Nijmegen, de provincie Gelderland en de Green Capital Challenges vullen het programma in en werken daarin samen met heel veel partijen uit de stad.

Dit jaar zetten mensen, bedrijven en instellingen zich iedere dag extra in voor een duurzaam Nijmegen. “Dat kunnen we niet alleen,” wethouder duurzaamheid Harriët Tiemens ziet de titel Groene Europese hoofdstad vooral als stimulans voor de stad om nog een tandje bij te zetten; “we laten aan heel Europa zien wat Nijmegen te bieden heeft en we zijn natuurlijk verheugd dat de Rabobank als strategisch partner ons daarin wil ondersteunen.”

Ondersteuning Rabobank
De Rabobank ondersteunt de beweging vanuit sociaal, economisch en ecologisch oogpunt. De bank wil bijdragen aan een sterke regionale economie met focus op food, gezondheid, energie en duurzaamheid, ook na 2018. Antoine Driessen, directievoorzitter van Rabobank Rijk van Nijmegen en lid van de programmacommissie van Nijmegen European Green Capital zette vandaag samen met Leendert Bikker, directeur communicatie & corporate affairs een handtekening onder het sponsorcontract.

European Green Capital award
Nijmegen is in 2018 meest duurzame stad van Europa en draagt de titel “European Green Capital”. Samen met partners worden (inter)nationale en lokale evenementen georganiseerd en worden grote en kleine verhalen over klimaat, energie, leefbaarheid, slimme mobiliteit en circulaire economie zichtbaar. Green Capital is voor professionals uit eigen land en uit het buitenland, voor geïnteresseerde toeristen en bezoekers van de stad, maar zeker ook voor eigen inwoners en vooral voor jonge generaties.

Programmacommissie
Het bestuurlijke deel van Nijmegen Green Capital is de programmacommissie van overheid, bedrijfsleven, kenniswereld en groene beweging. Deze commissie wordt gevormd door Harriët Tiemens (wethouder gemeente Nijmegen), Michiel Scheffer (gedeputeerde provincie Gelderland), Antoine Driessen (Rabobank & Economische Raad Nijmegen), Cathy van Beek (Radboudumc), Margot Ribberink (Green Capital Challenges), Sinan Can (BNN/VARA) en Joszi Smeets (Food Hub).