Toe aan een nieuwe orchidee? Ben je toch te jong om achter de geraniums te zitten? Past je sanseveria niet meer in je vernieuwde, hippe interieur? Neem aanstaande zaterdag 10 maart je plant mee naar het Nijmeegs Boekenfeest en ruil hem voor een andere.

Het grote podium van de Vereeniging biedt zaterdagavond niet alleen plaats aan schrijvers als Jan Terlouw en Hanna Bervoets, maar ook aan planten van bezoekers en die van vele andere bezoekers. Wie het plantje aan het begin van de avond op het podium neerzet mag een ander exemplaar meenemen op weg naar huis. En niet onbelangrijk: de eigenaar van de mooiste plant krijgt een prachtige prijs.

Aan het begin van de Boekenweek vindt in De Vereeniging het Nijmeegs Boekenfeest plaats. Tientallen schrijvers, dichters, wetenschappers en muzikanten reizen af naar Nijmegen om hun groene licht te laten schijnen over het thema ‘natuur’ via interviews, lezingen, optredens en voordrachten. Zo brengt Jan Terlouw een ode aan de natuur, gaan Hanna Bervoets en Lieke Marsman in gesprek over de natuur van de mens en vertelt bioloog en Eendenman Kees Moeliker over het ongewone en onwaarschijnlijke in de dierenwereld. Er zijn talloze voordrachten, zowel van gevestigde namen als Christine Otten als van aanstormend talent. En er is muziek: dansen kan bij de Nijmeegse band Thaiti en dj-collectief De Tropen. Willem Venema, poppromoter met Nijmeegse roots, is te gast om anekdotes te vertellen over popsterren voor en achter de schermen. En er is nog heel veel meer! Bekijk het hele programma op nijmeegsboekenfeest.nl

Het Nijmeegs Boekenfeest wordt georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen, De Nieuwe Oost I Wintertuin, de Bibliotheek Gelderland Zuid, Stadsschouwburg en De Vereeniging, Boekhandel Dekker v.d. Vegt, Faculteit der Letteren RU, Op Ruwe Planken en Radboud Reflects.

Het Nijmeegse boekenfeest
Datum: zaterdag 10 maart 2018
Locatie: Concertgebouw De Vereeniging, Keizer Karelplein 2d, Nijmegen
Aanvang: 20:00 uur
Deuren open: 19:30 uur
Entree: €17,50 / €15,- (biebpas) / €10,- (CJP/student)
Meer info: www.nijmeegsboekenfeest.nl

Voorverkoop: via www.nijmeegsboekenfeest.nl en bij de kassa’s van Dekker v.d. Vegt, de Stadsschouwburg en alle vestigingen van Bibliotheek Gelderland Zuid.