Het tweede raadgevend referendum wordt op 21 maart gehouden, ditmaal over de Sleepwet. Daarom organiseert de SP samen met ROOD Nijmegen op zondag 18 maart een discussieavond in filmhuis Lux.

Tijdens deze avond wordt gesproken met SP-tweede Kamerlid Ronald van Raak, Follow The Money-journalist Harry Lensink en diverse andere gasten over de vraag of Nederland onveiliger wordt van de Sleepwet.

ROOD-woordvoerder Sam van der Wal: ‘Al een tijdje voeren we als ROOD-jongeren actie tegen de sleepwet. Elke keer als we daar op straat met mensen over praten merken we dat veel mensen helemaal niet op deze wet zitten te wachten. Want wie zit er nou te wachten op een overheid die altijd kan zien met wie je belt en welke websites je bezoekt? Bovendien wordt Nederland helemaal niet veiliger van het massaal binnenslepen van data van onschuldige burgers. Laten we het kabinet laten weten dat wij deze wet niet zien zitten, door massaal tegen de Sleepwet te stemmen op 21 maart.’

De SP voert flink campagne tegen de Sleepwet, sommige andere partijen praten er liever helemaal niet over. In een open brief roept Ronald van Raak D66-Tweede Kamerlid en Nijmegenaar Rob Jetten op om ook mee te discussiëren tijdens de discussieavond in Lux. Van Raak: ‘Beste Rob, ook als D66 inmiddels het referendum niet meer steunt, ook als jouw partij inmiddels anders denkt over de Sleepwet dan een jaar geleden, ook dan is er op 21 maart een referendum. Als Kamerleden is het onze democratische plicht om het publieke debat daarover aan te gaan. Op zondag 18 maart kom ik daarom naar jouw thuisbasis, het prachtige Nijmegen, voor de Sleepwet-avond ‘Grote broer, of enge gluurbuur?’ die de Nijmeegse SP organiseert in filmhuis Lux. Wat zeg je ervan, zullen wij er een sleepwetdebat van maken?’

De avond wordt op zondag 18 maart gehouden in filmhuis Lux, aanmelden kan via Nijmegen.sp.nl/sleepwet