De blauwe envelop is weer binnen: vóór 1 mei 2018 moeten mensen aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Dit gaat via de online omgeving van de Belastingdienst. Wie het lastig om de belastingaangifte online te doen hier hulp bij nodig heeft kan bij de bibliotheek terecht voor een aantal gratis informatiebijeenkomsten.

In de bibliotheken in Malden, Beuningen, Elst, Bemmel, Beek-Ubbergen en Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen zijn in maart gratis informatiebijeenkomsten om kennis te maken met de online omgeving voor belastingaangifte. Na een stapsgewijze uitleg kan iedereen thuis zelf aan de slag met hun aangifte. Ook kunnen ze gratis en veilig gebruik maken van een computer en printer in de bibliotheek. Meer hulp nodig bij je aangifte? Daarvoor verwijst de bibliotheek door naar organisaties in de eigen regio.
Handig gebruik maken van alle mogelijkheden de digitale overheid? Zoals het aanvragen van een DigiD, huurtoeslag of zorg? Volg dan de gratis cursus ‘Werken met de digitale overheid’ van de bibliotheek. Cursist Theo Kuijpers (68) : ,,Ik sta nu niet meer een half uur bij de Belastingdienst in de wacht voor ik iemand aan de telefoon krijg, ik regel het gewoon online.” Kijk voor alle activiteiten die de bibliotheek biedt om digitaal vaardiger te worden op www.obgz.nl/digitaalvaardig of vraag ernaar in de bieb.

In onderstaande bibliotheken kan iedereen in maart terecht voor de gratis informatiebijeenkomst: ‘Online belastingaangifte doen – Hoe werkt dat?’
Bibliotheek De Mariënburg, Nijmegen: Donderdag 8 maart, 18.30-20.30 uur
Bibliotheek Malden: Vrijdag 9 maart, 18.30-20.30 uur
Bibliotheek Beuningen: Maandag 5 maart, 18.30-20.30 uur
Bibliotheek Elst: Woensdag 14 maart, 19.00-21.00 uur
Bibliotheek Bemmel: Dinsdag 6 maart, 18.00-20.00 uur
Bibliotheek Beek-Ubbergen: Zaterdag 10 maart, 11.30-13.30 uur

Meer informatie of aanmelden voor een bijeenkomst? Neem contact op met Bart van Helvoort van de bibliotheek: bvhelvoort@obgz.nl of bel 024-3274950.