De Weurtseweg is in de periode van 2 tot 27 oktober deels afgesloten voor alle verkeer. Het gaat om het stuk tussen de Bronsgeeststraat en de ingang van de Nina Simonestraat. Beide rijbanen zijn hier tegelijkertijd dicht.

De afsluiting is nodig vanwege de aanleg van het Nijmeegse stadswarmtenet. In de afgelopen maanden is dit op andere plekken in de omgeving van de Weurtseweg al gebeurd. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 7.00 en 19.00 uur en gaan ook door op zaterdag, om de totale periode van afsluiting beperkt te houden. Het verkeer wordt met borden omgeleid via de Industrieweg, Marialaan en Tunnelweg.

Bewoners en bedrijven in de directe omgeving van de werkzaamheden hebben een brief over de werkzaamheden ontvangen van Nuon. Wijkbewoners met vragen over de werkzaamheden kunnen mailen naar: nuonwarmtegelderland@nuon.com.

Warmtenet Nijmegen
De aanleg van het warmtenet op deze locatie is een uitbreiding van het Nijmeegse stadswarmtenet vanaf het bestaande net in de Laan van Oost-Indië richting centrum Nijmegen. De bewoners van de aangesloten woningen en bedrijven realiseren met stadswarmte straks 70 tot 80% minder CO2-uitstoot ten opzichte van verwarming met eigen gasketels. Uiteindelijk worden er 14.000 woningen en bedrijven in de Waalsprong en het Waalfront aangesloten.

Warmtenet Nijmegen komt tot stand door de samenwerking door Gemeente Nijmegen, Nuon, Alliander, ARN en de provincie Gelderland.

Bron: Gemeente Nijmegen