Jonge kunstenaars gezocht voor Kunstroute 2017

Voor de Kunstroute 2017 zoekt Het Dijkmagazijn woensdag 13 september jonge kunstenaars die met de stenen die langs de Waal liggen keienkunst maken. Dat kan van de keiharde zwerfstenen zijn, maar ook van de oude bakstenen die er liggen.

Werken met steen kan inspannend zijn: als je moet hakken en vijlen kost dat flink wat moeite. Met zwerfsteen gaat dat niet lukken, maar de bakstenen langs de Waal zijn zo zacht, dat daar wel wat aan te veranderen is. Dat kost wel wat kracht, maar je leert een vormentaal die je kunt toepassen op je eigen beeldhouwwerk.

Zwerfstenen liggen er in allerlei maten en kleuren: die nodigen je uit om op een ander manier te werken om er keienkunst van te maken: een mozaïek in een platte doos, een collage door ze aan elkaar te lijmen, een 3-D schilderij door ze te beschilderen. Het Dijkmagazijn neemt voldoende materialen mee zodat je aan het strand je kunstzinnigheid helemaal uit kunt leven.

Je bent een echte kunstenaar. Dus doet jouw werk mee met de Kunstroute 2017. Als iedereen je kunstwerk bewonderd heeft kun je na afloop van de Kunstroute je keinenkunstwerk ophalen bij het Dijkmagazijn. Tip: trek oude kleren aan. Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Beleef de Waal.

Waalwoemi: Keienkunst, woensdag 13 september van 14.00-15.30 uur

Locatie: Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen.

Maximaal twintig kinderen van 8 tot 13 jaar. Kosten € 2,50.

Meer info via dijkmagazijnbeuningen.nl.

 

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.