Voor een oppeppende hardlooptraining of rustgevende Tai Chi en Mindfulness kan iedereen op zondag 3 september bij Het Dijkmagazijn terecht. Beide programma’s zijn geïnspireerd door de energie van de natuur en brengen lichaam en geest in balans. Ze zorgen voor een gezonde start van de zondag en een goed begin van de nieuwe week.

Met ‘Natuurlijk lopen’ loopt u onder begeleiding van gecertificeerd running therapeut Hans Swartjes. De opbouw is afgestemd op uw individuele mogelijkheden. Het gaat bij ‘Natuurlijk lopen’ niet om het neerzetten van een prestatie maar om het plezier, een betere conditie en ontspanning. Hardlopen draagt tevens bij aan een positieve invloed op de stemming. Ook is starten op wat oudere leeftijd prima mogelijk. Voor een oppeppende running of rustgevende Tai Chi en Mindfulness kan iedereen op zondag X bij Het Dijkmagazijn terecht. Beide programma’s zijn geïnspireerd door de energie van de natuur en brengen lichaam en geest in balans. Ze zorgen voor een gezonde start van de zondag en een goed begin van de nieuwe week.

Met ‘Natuurlijk lopen’ loopt u onder begeleiding van gecertificeerd running therapeut Hans Swartjes. De opbouw is afgestemd op uw individuele mogelijkheden. Het gaat bij ‘Natuurlijk lopen’ niet om het neerzetten van een prestatie maar om het plezier en de ontspanning. Daarnaast geeft het energie door opbouw van de conditie en het genieten van de prachtige groene omgeving aan de Waal. Het deelnemen aan een groep stimuleert tevens om in beweging te blijven! ‘Natuurlijk lopen’ is zeer geschikt voor beginnende lopers.

Irma Soetekouw begeleidt de ontstressende Tai Chi met rustig “Chi” wandelen en mindfulness op het Waalstrand en tussen de wilgen. De langzame bewegingsoefeningen zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden, en hebben een positief effect op zowel lichaam als geest. Met onder meer evenwichtsoefeningen, bewuste ademhaling en veel plezier. Elke zondag komen andere oefeningen aan bod. Na afloop van beide activiteiten keert u fit en ontspannen terug naar Het Dijkmagazijn, waar koffie en thee klaar staat.

Beide activiteiten worden (bijna) elke zondag georganiseerd in het kader van Beuningen samen in beweging. Het is mogelijk om aan elke bijeenkomst apart deel te nemen. Als de activiteit niet doorgaat (slecht weer), dan wordt dit op zondag om 9.00 uur bekend gemaakt via runningtherapie.net voor Natuurlijk lopen en zen4u.nl voor Tai Chi en Mindfulness.

Gezond en vitaal aan de Waal, zondag 3 sept., 10.30-12.00 uur + nazit. Deelname: € 5,00 (excl. consumpties). Startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41 (hoek Waardhuizenstraat) Beuningen. Voor informatie en reserveringen: voor Natuurlijk lopen: info@kcenc.nl. Voor Tai Chi: info@irmasoetekouw.nl.