Mevrouw E.C.C. (Ellen) van Eldik (56) heeft een Zilveren Waalbrugspeld gekregen voor haar verdiensten voor het damesvoetbal. Ellen van Eldik is op 16-jarige leeftijd gaan voetballen in het dameselftal van NEC Nijmegen, eerder mocht toen nog niet als meisje. Van 1976 tot 1980 heeft ze bij NEC gespeeld en diverse regionale kampioenschappen behaald.

Ze heeft gespeeld in regionale teams in de regio Oost van de KNVB. Gezien haar voetbal kwaliteiten heeft de KNVB haar geadviseerd om te gaan spelen in Wageningen bij GVC, deze club speelde in een hogere klasse en zodoende kwam ze in aanmerking om in het Nederlands elftal te spelen, ze is tweevoudig international. Ellen van Eldik is in het bezit van het diploma oefenmeester 2. Naast voetballen trainde zij ook het dameselftal van NEC, Quick Nijmegen en Juliana 31 Malden en was ook trainster bij de KNVB Zuid 1.

Van 1991 tot 1996 voetbalde ze bij Den Dungen in Noord Brabant en werd daar drie keer landskampioen. Thans is Ellen van Eldik trainster bij de Trekvogels in de 1ste klasse en hebben met nog 1 wedstrijd te spelen kans op promotie naar de hoofdklasse, ook is ze trainster in de afdeling Oost van de KNVB meisjes elftal U 12. Op verzoek van de oud trainer van NEC Jan Pruyn heeft ze in Amerika gastcolleges gegeven om het damesvoetbal aldaar te promoten en heeft ze een team ontvangen en begeleid in Nederland. Voor Nederland maar zeker in de regio Gelderland en Noord Brabant is ze een boegbeeld en doet ze er alles aan om het dames voetbal onder de aandacht te brengen en te promoten. Ze is altijd een groot voorvechtster voor het dames voetbal geweest bij NEC.

Burgemeester Bruls reikte de Zilveren Waalbrugspeld uit aan mevrouw Van Eldik tijdens haar afscheidsreceptie als medewerker van NEC in het Goffertstadion.