Op dinsdag 20 juni wordt voor de twintigste keer in Nijmegen het eerste vaatje Hollandse Haring geveild. Burgemeester Bruls verzorgt in de Schepenhal van het Nijmeegse Stadhuis de eerste afslag voor de veiling. Tijdens de Nijmeegse HaringParty ontmoeten ondernemers elkaar om te praten en om te bieden op de eerste vaatjes Nieuwe Haring.

Het jaarlijks initiatief van Frans Hendriks, Ton Hendriks en Ton van Gaalen wordt ondersteund door de O.S.R.N. (Ondernemers Sociëteit Regio Nijmegen). Tijdens de 20ste editie van de Nijmeegse HaringParty worden de dranken verzorgd door Jac. Bongers en de horecaservice door JuPla (Junioren Platvorm Nijmegen). De gemeente Nijmegen stelt jaarlijks de Schepenhal van het Stadhuis ter beschikking.

De vaste visleverancier Peter van der Laar heeft, nadat hij 50 jaar Nijmeegse visspecialist is geweest, zijn bedrijf verkocht. De nieuwe bedrijfsnaam is 024Vis en de Nijmeegse HaringParty is verheugd te melden dat de nieuwe eigenaar, Arjan van de Groep, de jaarlijkse inzet voor de Nijmeegse HaringParty gaat voortzetten.

Vorig jaar bracht de veiling ruim € 27.000,- op. Dit jaar streeft de Nijmeegse HaringParty naar wederom een mooie opbrengst. De organisatie heeft twee goede doelen gekozen die de Nijmeegse maatschappelijke belangen behartigen. Het eerste goede doel is Café Parkinson Nijmegen. Zij organiseren bijeenkomsten voor patiënten en hun familie/mantelzorgers met ruimte voor lotgenotencontact. Het tweede goede doel is stichting Onky Donky. Zij verzorgen een speciale dag voor kinderen (3–12 jr.) met een beperking of zorgelijk bestaan. Met de steun van de HaringParty kan Onky Donky het komende half jaar bijna 250 kinderen uit Nijmegen en omgeving een veilige plek voor een onvergetelijke dag in Ouwehands Dierenpark bieden.

De veiling van de beroemde Hollandse maatjesharing start met een veiling op Amerikaanse wijze. Notaris Klaas-Albert Veerbeek van Dirkzwager Advocaten en Notarissen stelt van tevoren het bedrag vast dat het vaatje moet opbrengen. De bedoeling is dat iedere aanwezige tenminste één schriftelijk bod uitbrengt voor een bedrag van minimaal € 50,-. Deze biedingen worden door de notaris voorgelezen. Zodra het vooraf vastgestelde bedrag bereikt is zal diegene die met zijn bod het bedrag rond maakt zich de eigenaar mogen noemen van dat vaatje haring. Tot slot wordt er ook nog per opbod geveild (de hoogste bieder krijgt dan het vaatje).

Het HaringMaatje is een onderscheiding die wordt toegekend aan een ondernemer die zich meer dan gemiddeld inzet voor de Nijmeegse HaringParty. Dertien ondernemers zijn de afgelopen jaren al als HaringMaatje onderscheiden. Net als voorgaande jaren wordt ook tijdens deze twintigste editie van de Nijmeegse HaringParty het HaringMaatje uitgereikt. De Nijmeegse HaringParty voor ondernemers vindt plaats op dinsdag 20 juni van 17.30 tot 20.00 uur in de Schepenhal van het Stadhuis in Nijmegen.